X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτόχος η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η προώθηση έργων υποδομής, λένε...

Στόχος η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η προώθηση έργων υποδομής, λένε ΥΠΕΣ και Υπουργός Μεταφορών

Με τους Υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών να τονίζουν την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για αναβάθμιση του οδικού δικτύου και των έργων υποδομής ευρύτερα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Μεταφορών η υπογραφή Συμβολαίου για την υλοποίηση του Έργου για τη διεύρυνση / βελτίωση της λεωφόρου Κάππαρη στο Δήμο Παραλιμνίου.

Πρόκειται για νέο οδικό δίκτυο αποτελείται από το κύριο οδικό δίκτυο μήκους 2,07 χλμ και από το δευτερεύον οδικό δίκτυο μήκους περίπου 1,0 χλμ με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα €6,42 εκατ. και επιπλέον €1,55 για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής τόνισε πως μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά χρονιά ελέω πανδημίας, με την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων υποδομής, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν αποκλίνει από τον προγραμματισμό και τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Και είναι με αυτές τις πολιτικές που επιτυγχάνουμε τη συνεχή ενίσχυση της αναπτυξιακής δραστηριότητας κάνοντας εφικτή την αναβάθμισή μας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως η λεωφόρος Κάππαρη αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους για την ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξής της και τη σύνδεση της ενδοχώρας με την παραλιακή περιοχή του Δήμου, αλλά και τους γειτνιάζοντες Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας.

Χαρακτηρίζοντας την σημερινή κατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου, ως «ιδιαίτερα προβληματική», ο ΥΠΕΣ είπε πως με την υλοποίηση του Έργου, αναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια, διευκολύνεται η κυκλοφορία, προωθούνται τα εναλλακτικά μέσα διακίνησης, ενώ συνολικά η εικόνα ολόκληρης της περιοχής θα αναβαθμιστεί αισθητικά, ποιοτικά αλλά και λειτουργικά, στη βάση των προνοιών του ρυθμιστικού σχεδίου που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Τόνισε τέλος πως το γεγονός ότι συνολικά μόλις σε λιγότερο από 3 χρόνια ολοκληρώθηκε το έργο Βελτίωσης της Λεωφόρου Περνέρα στο Παραλίμνι, μήκους 2,8 χιλιομέτρων, με δαπάνη €7 εκ., ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη η υλοποίηση της Γ΄ Φάσης του παραλιακού πεζόδρομου Πρωταρά, αξίας €4.800.000, καθώς και η κατασκευή του Έργου ανάπλασης του αλιευτικού καταφυγίου στον ποταμό Λιοπετρίου, με κόστος €8.200.000, «δείχνει ακριβώς την πρόθεση και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».

Εξάλλου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος ανέφερε στον δικό του χαιρετισμό ότι το κύριο οδικό δίκτυο περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας με χώρους στάθμευσης εκατέρωθεν (παράλληλη στάθμευση), πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου εκατέρωθεν, ποδηλατόδρομο πλάτους 2.60 μ. στη δεξιά πλευρά του δρόμου, διαβάσεις πεζών και κόλπους στάσης λεωφορείων, ενώ στα τελευταία 250 μ. περίπου θα κατασκευαστεί νέος κυκλικός κόμβος.

Το δευτερεύον οδικό δίκτυο αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας με πεζοδρόμια. Στην οδό Γιωρκή Παπαδοπούλου κατασκευάζεται, επίσης, ποδηλατόδρομος στη βόρεια πλευρά του δρόμου.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νέο δίκτυο απορροής ομβρίων, νέο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων σε μέρος του Έργου, νέο δίκτυο άρδευσης, νέο δίκτυο ύδρευσης, υπογειοποίηση υπηρεσιών ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.

«Με τη σημερινή υπογραφή, ακόμα μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας μπαίνει στο στάδιο υλοποίησής της. Η βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη αποτελεί βασική αστική οδική υποδομή και με την αποπεράτωση του Έργου η περιοχή θα αναβαθμιστεί λειτουργικά, ποιοτικά και αισθητικά» είπε.

Ο κ. Καρούσος είπε ακόμη ότι «το συγκεκριμένο Έργο αποτελεί ακόμη μία έμπρακτη απόδειξη της αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης για αναβάθμιση του οδικού δικτύου ανά το παγκύπριο».

«Στόχος μας είναι, όπου αυτό είναι εφικτό, να μετατρέψουμε τις οδικές αρτηρίες έτσι ώστε να γίνουν πιο φιλικές προς τον άνθρωπο εξυπηρετώντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια των πολιτών και επιλύοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share