X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτόχος τo μέρισμα της ανάπτυξης να επιστρέφεται στην κοινωνία, είπε ο Κυριάκος...

Στόχος τo μέρισμα της ανάπτυξης να επιστρέφεται στην κοινωνία, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε μια σειρά μέτρων που δρομολογεί η ελληνική Κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι στόχο αποτελεί η επιστροφή του μερίσματος της ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία και δη στους πιο αδύναμους.

Αναφερόμενος στη σειρά 31 μέτρων, που εξαγγέλθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε όλα αυτά τα μέτρα επειδή ακριβώς η οικονομία μας πήγε καλύτερα του αναμενομένου, επειδή δημιουργήσαμε με συνετό τρόπο πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο».

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι έχουμε τη δυνατότητα και τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης με τρόπο δίκαιο στην ελληνική κοινωνία, στηρίζοντας πρωτίστως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», επισήμανε.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε θέσει και για το 2022 αλλά και για το 2023».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης από τη δέσμη των 31 μέτρων έχει ήδη ψηφιστεί σχεδόν το εν τρίτον.

«Μια σειρά από ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα: η πιο σημαντική ίσως είναι η έκτακτη καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ σε παραπάνω από 2 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας για τον μήνα Δεκέμβριο», σημείωσε ίδιος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι έπονται η μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, η έκπτωση 40% για ένα χρόνο στις υποχρεώσεις εργοδοτών που μετατρέπουν θέσεις μερικής απασχόλησης σε θέσεις πλήρους εργασίας, καθώς και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες για τις απασχολούμενες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα υπογραφεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το υψηλότερο επίδομα θέρμανσης.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», καθώς και στη δρομολόγηση μέτρων για το εισόδημα των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα και από τις αρχές του νέου έτους των γιατρών του ΕΣΥ και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share