Home Featured Συλλυπητήρια μηνύματα για απώλεια Αρχιεπισκόπου από πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τοπικές αρχές και φορείς

Συλλυπητήρια μηνύματα για απώλεια Αρχιεπισκόπου από πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τοπικές αρχές και φορείς

0
Συλλυπητήρια μηνύματα για απώλεια Αρχιεπισκόπου από πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τοπικές αρχές και φορείς

Θλίψη για τη μεγάλη απώλεια από την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ αναφέρονται σε μηνύματά τους η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, Υπουργοί, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

“Μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος νοιαζόταν και αγωνιούσε για την Εκκλησία της Κύπρου και το ποίμνιό της. Βαθύτατη η θλίψη μας για την απώλειά του. Αιωνία του η μνήμη” έγραψε η Πρόεδρος της Βουλής στο twitter.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, έγραψε στο twitter ότι το μεταρρυθμιστικό έργο του Αρχιεπισκόπου “ήταν καθοριστικό για το πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ανέφερε ότι “η Κύπρος και ο ελληνισμός θρηνούν για την απώλεια ενός ευπατρίδη θρησκευτικού ηγέτη. Καλό παράδεισο, μακαριστέ Αρχιεπίσκοπε Χρυσόστομε Β'”.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, έγραψε “εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου μας. Yπήρξε εξέχων Ιεράρχης με πλούσια και πολύπλευρη προσφορά προς το ποίμνιο αλλά και τα εκκλησιαστικά δρώμενα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλειά του”.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ έγραψε στο twitter για το «σημαντικότατο και ουσιαστικό έργο του για την Ορθοδοξία, τον Κυπριακό Ελληνισμό και την Εκκλησία της Κύπρου».

Σε ανακοίνωσή της η Βουλή των Αντιπροσώπων σημειώνει ότι ο “Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της Εκκλησίας της Κύπρου. Ξεχώριζε για την αποφασιστικότητα, την οξυδέρκεια, την ευθύτητα, την ευγένεια, το θάρρος και το ταπεινό του φρόνημα”. Προσθέτει ότι “ως Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε ως πρώτιστο μέλημά του τη διαφύλαξη της σύμπνοιας και ενότητας της Εκκλησίας, όπως και την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, αλλά και μέριμνα για το ποίμνιό του”.

Ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο Αρχιεπίσκοπος “ήταν ηγετική προσωπικότητα, με όραμα για τον εκσυγχρονισμό της Εκκλησίας της Κύπρου”, κάνοντας λόγο για την “προσωπική μέριμνά του” για τη δημιουργία του ιστορικού και βυζαντινού Μουσείου «Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός» στον παλαιό πυρήνα Στροβόλου έναντι της εκκλησίας Παναγίας Χρυσελεούσης.

Παράδειγμα ιεράρχη έργων αφήνει ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, αναφέρει ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος ανακοίνωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου θα αποφασίσει στην αποψινή συνεδρία του για τη συμμετοχή του Δήμου Πάφου στο πένθος για τον εκλιπόντα και την απόδοση τιμής σε αυτόν.

Από την πλευρά του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι ο Χρυσόστομος Β’ “υπήρξε μια δυναμική αρχιερατική φυσιογνωμία και ένας εκκλησιαστικός ηγέτης ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στην Εκκλησία της Κύπρου και στον τόπο. Αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη, την οποία η ιατρική κοινότητα της Κύπρου σέβεται και αναγνωρίζει”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ, ως ένδειξη εκτίμησης στην μνήμη του αποβιώσαντος Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, η ΚΟΠ αποφάσισε όπως πριν από την έναρξη των σημερινών αγώνων του Πρωταθλήματος Cyta τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ενώ οι ποδοσφαιριστές των ομάδων θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λεμεσού εκφράζουν μέσω επιστολής τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά τους για την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’.

Το ΕΒΕΛ ανακοινώνει ότι λόγω της κοιμήσεως του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, αναβάλλει την 70ή Ετήσια Γενική Συνέλευσή του που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα συμμετάσχει στις πάνδημες αποφάσεις της Πολιτείας για τις επικήδειες τιμές για τον Αρχιεπίσκοπο, προσθέτοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής θα συνεδριάσει τις 8 Νοεμβρίου 2022 για τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ – εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ στην οικογένεια και στους οικείους του.

Από την πλευρά τους ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκδημήσαντος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’, ενός δυναμικού Ιεράρχη που είχε το θάρρος της γνώμης του.

Πηγή:ΚΥΠΕ