X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυλλυπητήρια Προέδρου Βουλής και Βουλευτών για το θάνατο Τσιμπόγλου

Συλλυπητήρια Προέδρου Βουλής και Βουλευτών για το θάνατο Τσιμπόγλου

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και το κοινοβουλευτικό Σώμα πληροφορήθηκαν με βαθιά θλίψη τον αιφνίδιο θάνατο του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), για την οποία εργάστηκε άοκνα, και τέως διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου Φίλιππου Τσιμπόγλου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι πέραν της καταλυτικής συνδρομής του στον εκσυγχρονισμό της ΕΒΕ και τη μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα ‘Σταύρος Νιάρχος’, ο Φίλιππος Τσιμπόγλου συνέβαλε καθοριστικά στον σχεδιασμό του νέου κτιρίου της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου «Στέλιος Ιωάννου», στον καταρτισμό των πρώτων συλλογικών καταλόγων κυπριακών βιβλιοθηκών, καθώς και στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του συνόλου του δικτύου βιβλιοθηκών της Κύπρου.

“Ο αδόκητος χαμός του αφήνει ανολοκλήρωτο ένα μεγάλο μέρος των οραματισμών του, κόβοντας απότομα το νήμα της δυναμικής του προσφοράς στον τόπο. Η Βουλή των Αντιπροσώπων εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του τεθνεώτος”, αναφέρεται.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share