Home Featured Συμφωνία για νέα υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή σύνδεση με το Λίβανο ανακοίνωσε η Cyta

Συμφωνία για νέα υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή σύνδεση με το Λίβανο ανακοίνωσε η Cyta

0
Συμφωνία για νέα υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή σύνδεση με το Λίβανο ανακοίνωσε η Cyta

Την υπογραφή συμφωνίας με το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου για την κατασκευή και συντήρηση νέας υποθαλάσσιας τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου με την εμπορική επωνυμία CADMOS-2 ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Cyta.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία υπεγράφη τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στη Βηρυτό, με τη Cyta να εκπροσωπούν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μιχάλης Ο. Ιωαννίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αντρέας Νεοκλέους.

Όπως αναφέρεται, ο CADMOS-2 έρχεται να συμπληρώσει και μελλοντικά να αντικαταστήσει υφιστάμενη σύνδεση που ενώνει τις δύο χώρες από το 1995 και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2024 για να εξυπηρετεί ανάγκες διεθνούς συνδεσιμότητας, προσθέτοντας πως η συμφωνία ενισχύει τη θέση της Cyta ως τηλεπικοινωνιακού κόμβου και τον ρόλο της Κύπρου ως κέντρο υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ταυτόχρονα υποστηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών ευρύτερα, σε μια κρίσιμη περίοδο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα.

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος σχολιάζοντας τη συνεργασία ανέφερε ότι η Κύπρος και ο Λίβανος, δύο γειτονικές χώρες με μακρά ιστορία, ανέκαθεν διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, με την υπογραφή της συμφωνίας να αποτελεί απτό παράδειγμα της δέσμευσης των δύο γειτονικών λαών να συνεχίσουν να ενισχύουν τις σχέσεις αυτές, μέσω της επέκτασης των υποδομών που τις διασυνδέουν.

Αντίστοιχα, σημειώνεται πως ο Υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου, Johnny Corm, ευχαρίστησε τη Cyta και την Κυπριακή Δημοκρατία για αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, προσθέτοντας πως προσβλέπει στη συνέχεια της συνεργασίας προς όφελος και των δύο χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Cyta Μιχάλης Ο. Ιωαννίδης, ανέφερε ότι με το CADMOS-2 η Cyta ενισχύει τη συνδεσιμότητα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα και τις μεταξύ τους φιλικές σχέσεις και δημιουργώντας επιπλέον τις προϋποθέσεις για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες προς όφελος των οικονομιών και των δύο χωρών, ενώ ο CEO του οργανισμού Αντρέας Νεοκλέους σημείωσε ότι το νέο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα υπογραμμίζει τη δέσμευσή της Cyta για παροχή αναβαθμισμένων και αξιόπιστων υπηρεσιών, τόσο στους τοπικούς, όσο και στους διεθνείς πελάτες της και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας ως τεχνολογικό κέντρο.

Πηγή:ΚΥΠΕ