X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣυμμετοχή ΣΤΕΚ σε συνέδριο για ανάδειξη θρησκευτικού τουρισμού

Συμμετοχή ΣΤΕΚ σε συνέδριο για ανάδειξη θρησκευτικού τουρισμού

Πρωτεργάτης για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ανάπτυξη Παρατηρητηρίου Τουρισμού είναι ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), αναφέρεται σε ανακοίνωση του.

Όπως σημειώνεται, στα πλαίσια της Πράξης INTERREG RECULT (http://www.recult-greece-cyprus.eu/) υπό τον  τίτλο «Ανάδειξη και Διάδοση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς μέσα από την Ανάπτυξη και Θεσμική Ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου», το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργάνωσε πρόσφατα στη Μυτιλήνη, Συνέδριο με τίτλο «Ανάδειξη της Θρησκευτικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού», στο οποίο συμμετείχε ο ΣΤΕΚ.

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, στην παρουσίασή της με τίτλο «Το Παρατηρητήριο Θρησκευτικού Τουρισμού, ως Μηχανισμός Ανάπτυξης Ποιοτικού Τουριστικού & Πολιτιστικού Προϊόντος και Προβολής του Κυπριακού Τουρισμού», ανέδειξε την συμμετοχή του ΣΤΕΚ στην εφαρμογή του Ενιαίου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ελλάδας και της Κύπρου για τον Θρησκευτικό τουρισμό και στην ανάπτυξη του Παρατηρητηρίου Θρησκευτικού Τουρισμού.

Το Παρατηρητήριο, σημειώνεται, αποτελεί ένα σύστημα συλλογής, ταξινόμησης, επεξεργασίας και αξιολόγησης ποσοτικών και Ποιοτικών Δεδομένων και στατιστικών στοιχείων. «Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου βασίζεται στην αναγκαιότητα συλλογής και επεξεργασίας πληροφορίας με βάση συγκεκριμένη μεθοδολογία από ειδικευμένο προσωπικό που θα την αναλύει με τρόπο ώστε να υποστηρίζεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Τουριστικού Κλάδου», προστίθεται.

Η κ. Ψηλογένη, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΤΕΚ ως ένθερμος υποστηρικτής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στηρίζει έμπρακτα την ανάδειξη του θρησκευτικού τουριστικού προϊόντος. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη νησιώτικη περιοχή της Ελλάδας και στην Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού.

Το Συνέδριο χωρίστηκε σε δύο συνεδρίες και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Επιμελητήριο Λέσβου, παρουσία κοινού και πολυπληθούς ακροατηρίου με ηλεκτρονικά μέσα, καθώς διοργανώθηκε με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης και διαδικτυακά).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share