X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣυμμετοχή της Προέδρου της Βουλής στη διαδικτυακή έναρξη της κοινοβουλευτικής διάστασης της...

Συμμετοχή της Προέδρου της Βουλής στη διαδικτυακή έναρξη της κοινοβουλευτικής διάστασης της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου συμμετείχε σήμερα σε διαδικτυακή συνάντηση που φιλοξένησε το κοινοβούλιο της Σουηδίας επ’ ευκαιρία της έναρξης της κοινοβουλευτικής διάστασης της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Στη συνάντηση, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος του Σουηδικού Κοινοβουλίου  Andreas Norlén, συμμετείχαν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ και ο Πρώτος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε παρέμβασή της, η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον κ. Norlén για τις προτεραιότητες που έθεσε η Σουηδική Προεδρία σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ και σημείωσε ότι, οι προτεραιότητες οι οποίες τέθηκαν, αντικατοπτρίζουν τον απώτερο στόχο της αντιμετώπισης των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, στη βάση της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ένωσης.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι, σε καιρούς δύσκολους όπως αυτούς που διανύονται τώρα, είναι άκρως σημαντικό τα κοινοβούλια, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, να στέλνουν τα ορθά μηνύματα. Η κα Δημητρίου, υπογράμμισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, θα είναι υποστηρικτική όλων των πρωτοβουλιών και δράσεων που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της Σουηδικής Προεδρίας και πρωτίστως τις προσπάθειες για υπεράσπιση των Ευρωπαϊκών κοινών αρχών και αξιών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share