X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣυναντήσεις για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας από Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού

Συναντήσεις για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας από Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού

Συναντήσεις με την Πρεσβεία της Ελλάδας, τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Ελλάδος και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων για μεγιστοποίηση της προσπάθειας με σκοπό να υπάρξει θετική έκβαση του Ανοιχτού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού που λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2022 για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με τον Πειραιά, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού.

Σε δελτίο Τύπου το Ινστιτούτο αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη αναπτερώθηκαν οι ελπίδες υλοποίησης του πάγιου κοινωνικού αυτού αιτήματος

Προσθέτει ότι ο κ. Δημητριάδης εξήγησε ότι το Υφυπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει ο νέος διαγωνισμός για επιλογή του πλοίου που θα εκτελεί το θαλάσσιο επιβατικό δρομολόγιο Λεμεσός ή Λάρνακα – Πειραιά, κάθε βδομάδα.

Αναφέρει επίσης ότι ο Υφυπουργός ομολόγησε πως υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες με προγραμματισμένη δουλειά και επιδέξιες ενέργειες ελπίζεται ότι θα ξεπεραστούν και πως για ενίσχυση της βιωσιμότητας του έργου, έχει κάνει διαβήματα για επέκταση της γραμμής μέχρι το Ισραήλ, γεγονός που χαιρέτισε ο Ισραηλινός ομόλογος του.

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού διαβεβαίωσε, ότι το Ινστιτούτο και οι συνεργαζόμενοι φορείς τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρις ότου η ακτοπλοϊκή σύνδεση γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share