X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣυναντήσεις και επαφές του Ιωάννη Κασουλίδη με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη

Συναντήσεις και επαφές του Ιωάννη Κασουλίδη με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε στην έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης, όπου παρακολούθησε την εναρκτήρια ομιλία του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις με ομολόγους του, συμμετέχοντας αρχικά στην Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και συγκεκριμενοποίησης της πολυμερούς συνεργασίας των τριών χωρών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Στη συνάντηση τονίστηκε η αμοιβαία εταιρική σχέση με σκοπό τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Κασουλίδης πραγματοποίησε στη συνέχεια διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Μολδαβίας, της Βορείου Μακεδονίας και του Μαρόκου, ενώ συναντήθηκε και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τη Συμμαχία Πολιτισμών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε τέλος σε τριμερή συνάντηση σε μορφή δείπνου εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Σερβίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ και στη συνέχεια με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου Ναγιέφ Αλ Χατζράφ.

Νωρίτερα το πρωί θα συμμετάσχει επίσης στη θεματική συνάντηση που συνδιοργανώνει η Κύπρος με θέμα τη Διαδικτυακή Σεξουαλική Βία και την Εκμετάλλευση Παιδιών. Τέλος, θα συμμετάσχει σε συνάντηση υψηλού επιπέδου με θεματική τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις του ΟΗΕ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share