X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣυναντήσεις με Σέρβο Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας είχε ο Πρόεδρος...

Συναντήσεις με Σέρβο Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, είχε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, στις 4 μ.μ. (ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπου παρέστη στην έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης κατά την οποία μίλησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος θα παραθέσει, επίσης, δεξίωση προς τιμή των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.

Μία ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη με τον Σέρβο ομόλογό του, την οποία ακολούθησε συνάντηση με τον Καρδινάλιο Παρολίν.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε με τον κ. Βούτσιτς την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, τη μεταξύ των δύο χωρών στρατιωτική συνεργασία, τις διμερείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς επίσης και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμη τις εξελίξεις του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου-Πρίστινας και την ανάγκη να ασκηθούν πιέσεις προς το Κόσοβο ώστε να εμπλακεί με πιο εποικοδομητικό τρόπο στη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Καρδινάλιο Παρολίν, αναφέρεται πως σε αυτήν εκφράστηκε η κοινή θέση των δύο πλευρών για τη συνεχή αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία και τις συνεπακόλουθες συνέπειες και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Καρδινάλιο για την κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share