X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣυνάντηση αντιπροσωπείας ΧΑΚ με το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΧΑΚ με το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Οι αγορές, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ΧΑΚ, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από εταιρείες του κυπριακού ναυτιλιακού τομέα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση του Προέδρου και υψηλόβαθμων στελεχών του Χρηματιστηρίου με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ) Θέμη Παπαδόπουλο και άλλους αξιωματούχους του Επιμελητηρίου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, προχθές στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΧΑΚ, κατά τη συνάντηση αυτή, που εμπίπτει στα πλαίσια των τακτικών επαφών του Χρηματιστηρίου με συντελεστές βασικών τομέων της χρηματιστηριακής αγοράς και της κυπριακής οικονομίας, έγινε αλληλοενημέρωση για τρέχουσες εξελίξεις επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλάγηκαν χρήσιμες απόψεις και εισηγήσεις.

Ειδικότερα, εκ μέρους του Χρηματιστηρίου παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το ΧΑΚ, καθώς και για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του, που προβλέπει την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού.

Παρουσιάστηκαν και οι πρόσθετοι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί του Χρηματιστηρίου βάσει και των τρεχουσών εξελίξεων στην οικονομία και για τη διαρκή προσαρμογή του στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και ευρωπαϊκό επίπεδο νομοθεσιών και κανονισμών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Αγοράς στην Κύπρο.

Επιπλέον, παρατέθηκαν από το ΧΑΚ στους εκπροσώπους του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου οι Αγορές, Προϊόντα και Υπηρεσίες του ΧΑΚ, με ιδιαίτερη έμφαση στην Αγορά Εταιρικών Ομολόγων και σε νέες φορολογικές ρυθμίσεις που πλέον ισχύουν, καθώς επίσης και στα πλαίσια της διερεύνησης της προοπτικής, ώστε εταιρείες του ναυτιλιακού τομέα να προχωρήσουν σε αξιοποίηση των Αγορών και των Προϊόντων του ΧΑΚ, ως αντίστοιχα έχει η ανάλογη πρακτική σ’ άλλα Χρηματιστήρια.

Συμφωνήθηκε ότι οι δύο Οργανισμοί (ΧΑΚ και Ναυτιλιακό Επιμελητήριο) θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή, με στόχο την αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, προς όφελος και των δύο Οργανισμών, αναφέρει η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share