Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ με τον επικεφαλή του γραφείου της Φον ντερ Λάιεν για την Ουκρανία

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ με τον επικεφαλή του γραφείου της Φον ντερ Λάιεν για την Ουκρανία

0
Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών ΗΠΑ με τον επικεφαλή του γραφείου της Φον ντερ Λάιεν για την Ουκρανία

Την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν συνάντησε την Τετάρτη ο επικεφαλής του γραφείου της Προέδρου της Κομισιόν Μπγιορν Ζάιμπερτ, στο περιθώριο των διαβουλεύσεων ΝΑΤΟ – Ρωσίας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή «τις πρόσφατες εξελίξεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης».

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν την κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, τις προσπάθειες της Μόσχας να αναθεωρήσει την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, καθώς και άλλες σχετικές διπλωματικές προσπάθειες και τον συντονισμό των διατλαντικών εταίρων για αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, οι δύο πλευρές υπενθύμισαν τη σθεναρή στήριξή τους στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη συντονισμένη και ενωμένη προσέγγιση των διατλαντικών εταίρων απέναντι στις ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Οι Ζάιμπερτ και Σέρμαν υπογράμμισαν ακόμα πως η όποια περαιτέρω στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες και σοβαρό κόστος.

Πηγή:ΚΥΠΕ