Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σύνδεσμο ίδρυσαν οι τυπογράφοι αναφέρει η ΠΟΒΕΚ

Σύνδεσμο ίδρυσαν οι τυπογράφοι αναφέρει η ΠΟΒΕΚ

0
Σύνδεσμο ίδρυσαν οι τυπογράφοι αναφέρει η ΠΟΒΕΚ

Σύσταση Συνδέσμου Τυπογράφων, κάτω από την ομπρέλα της ΠΟΒΕΚ, αποφάσισε σύσκεψη των επαγγελματιών του κλάδου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Χοιροκοιτία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ, τη σύσκεψη απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τυπογράφοι, όπως η αλλαγή του χαρακτήρα της αγοράς και η υιοθέτηση νέων πρακτικών στον τομέα, η ανάγκη νομικής ρύθμισης του επαγγέλματος, οι αυξήσεις στο κόστος των υλικών τυπογραφίας, το ζήτημα της ανακύκλωσης και η έλλειψη καταρτισμένων τεχνητών για επιδιόρθωση των τυπογραφικών μηχανημάτων.

Στη συνέχεια, η σύσκεψη αποφάσισε την ίδρυση συνδέσμου, κάτω από την ομπρέλα της ΠΟΒΕΚ, «κρίνοντας, ότι είναι η Οργάνωση που στηρίζει πραγματικά τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κύπρου», προστίθεται.

Η σύσκεψη εξέλεξε επταμελές προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο με εντολή να οδηγήσει σε επαρχιακές γενικές συνελεύσεις, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022, και την εκλογή των τακτικών Διοικητικών Συμβουλίων των επαρχιών, όπως και της Κεντρικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Η ανακοίνωση καλεί τους τυπογράφους όπως γίνουν μέλη του Συνδέσμου «και συμπορευτούν μαζί μας στον αγώνα για βελτίωση των συνθηκών στο επάγγελμα μας» και διαβεβαιώνει ότι «όλα τα μέλη του συμβουλίου βρίσκονται στη διάθεση των συναδέλφων».

Πηγή:ΚΥΠΕ