X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνέχιση της στενής συνεργασίας της ΟΕΒ και με το νέο Πρόεδρο ζήτησε...

Συνέχιση της στενής συνεργασίας της ΟΕΒ και με το νέο Πρόεδρο ζήτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Κάλεσμα στην ΟΕΒ όπως συνεχίσει την ίδια τακτική της συνεργασίας και με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το καλό της οικονομίας, απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια τιμητικού γεύματος που του παρέθεσε η Ομοσπονδία ενόψει της ολοκλήρωσης της δεκαετούς διακυβέρνησης του.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, η εκτελεστική επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒ απένειμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τιμητική πλακέτα για την «ανεκτίμητη προσφορά» του και την συνεργασία που είχε με την Ομοσπονδία.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας σας είχατε να αντιμετωπίσετε τις χειρότερες και μεγαλύτερες κρίσεις στον τόπο μας μετά την περίοδο του πραξικοπήματος και της εισβολής τις όποιες όμως καταφέρατε να διαχειριστείτε με επιτυχία», ανέφερε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου.

Όπως είπε, «μέσα σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια η στενή συνεργασία της ΟΕΒ μαζί σας έχει συμβάλει πιστεύω καθοριστικά στην γρήγορη έξοδο από τις κρίσεις και στην γενικότερη οικονομική σταθερότητα της χώρας μας».

Ευχήθηκε τέλος κάθε καλό με υγεία για τη συνέχεια και πρόσθεσε «είμαστε βέβαιοι ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες σας θα αξιοποιηθούν από την Πολιτεία και δεν έχω αμφιβολία ότι με χαρά θα τις προσφέρετε οποτεδήποτε κληθείτε προς τούτο».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε την ΟΕΒ και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με την Ομοσπονδία «κατά τη διάρκεια τριών κρίσεων που αντιμετώπισε η πατρίδα μας».

«Κρίσεων οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν χάριν στη στενή μας συνεργασία με επιτυχία προς όφελος, όχι των εργοδοτών, όπως λέγεται, αλλά ιδιαίτερα των εργαζομένων, των αυτοτελώς εργαζομένων, των επιχειρήσεων και ούτω καθεξής», είπε.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως μέσα από τη συνεργασία «αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τρεις πραγματικά σημαντικές κρίσεις που επηρέασαν την πατρίδας μας για να φτάσουμε σήμερα μέσω ενός πολέμου που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία να έχουμε δείκτες 6,8% στον τομέα της ανάπτυξης, να έχουμε μια προοπτική προσέλκυσης εδρών πολυεθνικών εταιρειών τεχνολογίας και λοιπά, να έχουμε επιτύχει να υποκαταστήσουμε τις ζημιές από τις κυρώσεις μέσα από τις υπηρεσίες τουρισμού και γενικότερα να δημιουργούμε προοπτικές και προϋποθέσεις μέσα και το πρόγραμμα ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ‘Κύπρος το Αύριο’, να δημιουργούμε προοπτικές μια σίγουρης μελλοντικής πορείας.

Μετέφερε τις ευχαριστίες του προς την ΟΕΒ για την στενή συνεργασία, την αλληλοκατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, «έτσι ώστε και εσείς να συμβάλετε στην πολιτική της κυβέρνησης να μην υστερήσει ούτε ο εργατικός τομέας, ούτε και βεβαίως τα κίνητρα στις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη».

«Το να παρουσιάζει η χώρα μας, σε ώρες κρίσεις όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ένα ρυθμό ανάπτυξης 5,6% αποδεικνύει τη σθεναρή δημοσιονομική πειθαρχία που εφαρμόσαμε, τα μέτρα, που δεν έβλαψαν, αλλά ωφέλησαν το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και που βεβαίως η ίδια τακτική και πολιτική θα ήθελα να παρακαλέσω να ακολουθηθεί και με τον νεοεκλελεγμένο Πρόεδρο, ο οποίος θητεύσας, αν θέλετε, και στη δική μου σχολή δεν διαφέρει στη νοοτροπία της στενής συνεργασίας με τους δημιουργούς της οικονομίας».

Σημείωσε πως δεν είναι μόνο οι κυβερνητικές πολιτικές αλλά είναι κατά κύριο λόγο ο επιχειρηματικός κόσμος, μέσα από τη δική μας φιλοσοφία, που συμβάλει τόσο στη δημιουργική και αναπτυξιακή προοπτική της κυπριακής οικονομίας, αλλά την ίδια ώρα και στην προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Είμαι βέβαιος, είπε, «ότι με την ίδια στενή συνεργασία θα συνεχίσετε κατά τρόπο που θα είναι προς όφελος της Κύπρου, μέσα από την ανάπτυξη τη συνεχή ανάπτυξη της οικονομίας και αυτό το διασφαλίζει και το πρόγραμμα Κύπρος το Αύριο, ένα κληροδότημα που αφήνει η κυβέρνηση στον νέο Πρόεδρο, που είμαι βέβαιος ότι πάλι σε έχει στενή συνεργασία μαζί σας, και γιατί όχι και μαζί μου, θα δούμε πώς μπορεί να συνεχίσουμε την ίδια δημιουργική, έχει σημασία αυτό, συνεργασία προς όφελος της πατρίδας μας».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο «η αναγνώριση του ελάχιστου έργου που μπορούσα να επιτελέσω και θέλω να ξέρετε ότι για εμένα αυτές οι τιμητικές διακρίσεις αποτελούν μια απάντηση σε όσους μηδενιστικά ήθελαν να αρνηθούν το έργο που επιτελέσαμε κατά τη δεκαετία».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share