Home Featured Συνεχίζεται για πέμπτη μέρα η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

Συνεχίζεται για πέμπτη μέρα η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

0
Συνεχίζεται για πέμπτη μέρα η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

Σε μεγάλη έκταση μαίνεται η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια για πέμπτη μέρα. Νωρίς τα ξημερώματα τις Κυριακής το μέτωπο κατευθυνόταν προς το χωριό Ελληνικά και στο Πευκί ενώ εκφράζονται φόβοι για την Ιστιαία.

Κάτοικοι και τοπικές Αρχές απευθύνουν έκκληση για εναέρια μέσα ενώ συνεχίζονται συνεχώς οι εκκενώσεις των χωριών προς την Ιστιαία.

«Η ημέρα του ολοκαυτώματος δεν είναι καλή. Σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας. Είμαστε μόνοι μας! Με καλούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων και μου λένε πως “με δύο ρίψεις σώζω το χωριό μου”», είπε ο Δήμαρχος Ιστιαίας, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι και επανέλαβε ότι άμεσα τα εναέρια μέσα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους στη Βόρεια Εύβοια καθώς το μέτωπο είναι τεράστιο.

Από χθες το βράδυ, στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν. Ξεπερνά τα 6 χλμ το μέτωπο που φτάνει στη γραμμή Γαλατσώνα- Γερακίου- Γούβες και έχει πλησιάσει περισσότερο στο χωριό Γούβες καίγοντας πευκόφυτη περιοχή. Πρόκειται για μέτωπο που έφυγε από το χωριό Αγδίνες και κινήθηκε βόρεια, ενώ στις Αγδίνες ένα άλλο μέτωπο αναζωπυρώθηκε και απειλεί τα πρώτα σπίτια.

Από την περιοχή του Βουτά η φωτιά προχώρησε βόρεια, πέρασε την Μονοκαρυά. Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια και χωματουργικών μηχανημάτων προσπαθούν να τη σταματήσουν σε ένα ρέμα που υπάρχει βόρεια του χωριού για να μην περάσει στο χωριό Αβγάρια. Άλλο ένα μέτωπο κινείται προς την ίδια κατεύθυνση από το χωριό Μηλιά από νωρίς το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν καεί περισσότερα από 200 χιλιάδες στρέμματα στη Βόρεια Εύβοια.

Πηγή:ΚΥΠΕ