Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ, έξι Παλαιστίνιοι νεκροί και υλικές ζημιές σε ισραηλινές πόλεις

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ, έξι Παλαιστίνιοι νεκροί και υλικές ζημιές σε ισραηλινές πόλεις

0
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Ισλαμικής Τζιχάντ, έξι Παλαιστίνιοι νεκροί και υλικές ζημιές σε ισραηλινές πόλεις

Παρά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που προέρχονται από την Αίγυπτο ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Ισλαμικής Τζιχάντ και του Ισραήλ, οι εκτοξεύσεις ρουκετών προς την ισραηλινή επικράτεια συνεχίζονται ως επίσης και οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Γάζα.

Στις 21:50 προέβησαν σε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, στις οποίες δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Αντιθέτως, τόσο ο Νετανιάχου όσο και ο Γκάλαντ ανακοίνωσαν ότι η επιχείρηση «Ασπίδα και Βέλος» θα συνεχιστεί  «για όσο καιρό χρειαστεί», συγχαίροντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την απόκρουση των παλαιστινιακών ρουκετών.

Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις, ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του κεντρικού Ισραήλ και οι παλαιστινιακές ρουκέτες έπληξαν δύο κατοικίες στην πόλη Άσκελον, τραυματίζοντας σοβαρά έναν ισραηλινό πολίτη, ένα σπίτι στην μεθοριακή κωμόπολη Σντερότ, ένα σπίτι στην πόλη Νετιβότ του νοτίου Ισραήλ και ένα σπίτι στον οικισμό Νιρ-Αμ στην μεθόριο με τη Γάζα.

Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι έξι Παλαιστίνιοι κάτοικοι Γάζας έχασαν τη ζωή τους από τις σημερινές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Νωρίτερα απόψε, κυβερνητικές πηγές στο Ισραήλ, κληθείσες να σχολιάσουν τις πληροφορίες για τις αιγυπτιακές προσπάθειες διαμεσολάβησης για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, δήλωσαν ότι «όσο η Ισλαμική Τζιχάντ συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα ανταπαντούν», προσθέτοντας ότι «η κατάπαυση του πυρός αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με λόγια».

Τα έκτακτα μέτρα πολιτικής προστασίας που εφαρμόζονται στο Ισραήλ στις πόλεις που βρίσκονται εντός της ζώνης 40 χιλιομέτρων από την οριογραμμή Ισραήλ-Γάζας θα συνεχίσουν να ισχύουν έως την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 14:00 τοπική ώρα (και ώρα Κύπρου). Ο Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε νωρίτερα το απόγευμα σήμερα ότι εάν η κατάσταση το απαιτήσει, τα μέτρα πολιτικής προστασίας θα εφαρμοσθούν σε ζώνη 80 χλμ. από την οριογραμμή Ισραήλ-Γάζας, προσθέτοντας ότι «οι ισραηλινοί πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο μίας παρατεταμένης χρονικά στρατιωτικής επιχείρησης.

Πηγή:ΚΥΠΕ