Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΠΟΥ έξι μήνες μετά τους σεισμούς στη Τουρκία

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΠΟΥ έξι μήνες μετά τους σεισμούς στη Τουρκία

0
Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΠΟΥ έξι μήνες μετά τους σεισμούς στη Τουρκία

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΠΟΥ προς ανακούφιση των πληγέντων στην Τουρκία έξι μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, αναφέρει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη χώρα, Δρ Batyr Berdyklychev.

Υπενθυμίζει ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν και εκατομμύρια άλλοι έχασαν τα σπίτια τους. Υπολογίστηκε, αναφέρει, ότι περισσότεροι από 9 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν με κάποιο τρόπο από την καταστροφή, με σχεδόν 3 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Ο Δρ Berdyklychev αναφέρεται στην άμεση κινητοποίηση του ΠΟΥ με αποστολή φαρμάκων και άλλων ιατρικών προμηθειών και με την ενεργοποίηση του Δικτύου Ομάδων Επειγόντων Ιατρών για να παρέχει βασικές υπηρεσίες και υποστήριξη σε όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Συγκεκριμένα, αυτή η κινητοποίηση σηματοδότησε τη μεγαλύτερη επιχείρηση ιατρικής ομάδας έκτακτης ανάγκης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ», αναφέρει.

Ο Εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τουρκίας αναφέρει ότι ακριβώς 6 μήνες μετά οι προσπάθειες συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις όπως περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε ορισμένες επαρχίες και πολυπλοκότητα στην επιστροφή των εκτοπισθέντων στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης χαιρετίζει τη βοήθεια από δωρητές όπως την οικονομική βοήθεια του Γραφείου Ανθρωπιστικής Βοήθειας της USAID, των κυβερνήσεων του Κουβέιτ και της Νορβηγίας και της Γενικής Διεύθυνσης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία και τις Επιχειρήσεις Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Πηγή:ΚΥΠΕ