Home Featured Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Ρωσία, υποστήριξη ΗΠΑ συζήτησε η Ουκρανία, άμαχοι απομακρύνονται

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Ρωσία, υποστήριξη ΗΠΑ συζήτησε η Ουκρανία, άμαχοι απομακρύνονται

0
Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Ρωσία, υποστήριξη ΗΠΑ συζήτησε η Ουκρανία, άμαχοι απομακρύνονται

Συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ οι συνομιλίες με τη Ρωσία, δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα μίλησε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ και συζήτησε την περαιτέρω υποστήριξη από τις ΗΠΑ. Σε μια άλλη εξέλιξη, περισσότεροι από 140.000 άμαχοι απομακρύνθηκαν από τις ζώνες συγκρούσεων, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο Τσέρνομπιλ.

Οι συνομιλίες με τη Ρωσία συνεχίζονται “αυτή τη στιγμή”, δηλώνει προεδρικός σύμβουλος

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέκσιι Αρεστόβιτς δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία διεξήγαγαν ενεργά συνομιλίες σήμερα, με την κατάσταση γύρω από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης να ανησυχεί ιδιαίτερα τις ουκρανικές αρχές.

“Οι συνομιλίες με τη Ρωσία συνεχίζονται αυτή τη στιγμή” δήλωσε σε συνέντευξη στην εθνική τηλεόραση. Ο Αρεστόβιτς δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει αρκετά στρατεύματα στη Μαριούπολη για να αποτρέψει την κατάληψή της περικυκλώνοντας τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Κουλέμπα δήλωσε ότι συζήτησε περαιτέρω υποστήριξη ΗΠΑ με τον Μπλίνκεν

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν και συζήτησαν την περαιτέρω αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία.

“Συμφωνούμε και οι δύο ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα και να λογοδοτήσει η Ρωσία για τα εγκλήματά της”, γράφει ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας ότι είναι ευγνώμων για την αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Περισσότεροι από 140.000 άμαχοι απομακρύνθηκαν από τις γραμμές του μετώπου

Περισσότεροι από 140.000 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από τις ζώνες συγκρούσεων στην Ουκρανία, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ σε συνέντευξη στην εθνική τηλεόραση.

Η Βέρεστσουκ δήλωσε ότι ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να φθάσει στην πολιορκημένη πόλη λιμάνι της Μαριούπολης, λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών. “Η αυτοκινητοπομπή έχει μείνει στην (την κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη) Μπερντιάνσκ και αύριο θα επιχειρήσει ξανά να φθάσει στη Μαριούπολη”, δήλωσε.

H παροχή ηλεκτρικής ενέργειας αποκαταστάθηκε στο Τσερνόμπιλ

Το Υπουργείο Ατομικής Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας αποκαταστάθηκε στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, που σημαίνει ότι τα συστήματα ψύξης θα λειτουργούν κανονικά και δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν εφεδρική ισχύ.

Το Υπουργείο έκανε την ανακοίνωση με διαδικτυακή ανάρτηση. Η Ουκρανία είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για αυξημένο κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας εάν δεν επισκευαζόταν μια γραμμή ρεύματος υψηλής τάσης στο εργοστάσιο, η οποία είχε καταστραφεί σε μάχες.

Πηγή:ΚΥΠΕ