Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Συνολικά 40 νέοι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες εκπαιδεύονται στα Περβόλια Λάρνακας ενάντια στην παραπληροφόρηση

Συνολικά 40 νέοι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες εκπαιδεύονται στα Περβόλια Λάρνακας ενάντια στην παραπληροφόρηση

0
Συνολικά 40 νέοι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες εκπαιδεύονται στα Περβόλια Λάρνακας ενάντια στην παραπληροφόρηση

Πρόγραμμα ενημέρωσης των νέων, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τις ψευδείς ειδήσεις και να καταπολεμούν την παραπληροφόρηση και την ρητορική μίσους, πραγματοποιείται από την οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics, με τη συμμετοχή 40 νέων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο του Erasmus+, με τίτλο “Youth vs Disinfo”, πραγματοποιείται στα Περβόλια Λάρνακας και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαρτίου. Σε αυτό συμμετέχουν νέοι ηλικίας 18-30 από Πολωνία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Κύπρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του προγράμματος, με αφορμή τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων των τελευταίων ετών, όπως η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η πανδημία της COVID-19 και η κλιματική αλλαγή, εργαλεία όπως η σωστή και έγκυρη ενημέρωση, η αξιόπιστη πληροφόρηση, η κριτική σκέψη και η διασταύρωση των ειδήσεων, θεωρούνται πολύτιμα για την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, το πρόγραμμα στόχο έχει την ανάπτυξη ψηφιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων στους νέους, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και την ενδυνάμωση των νέων με γνώσεις, ψηφιακές δεξιότητες και προσόντα, ώστε να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις, προστίθεται.

Στο πρόγραμμα οι νέοι που συμμετέχουν καταπιάνονται με διάφορες τεχνικές μη τυπικής μάθησης όπως οι ομαδικές εργασίες, η ανταλλαγή απόψεων, τα βιωματικά εργαστήρια και οι ανοικτές συζητήσεις για την καταγραφή των χαρακτηριστικών των εκάστοτε ειδήσεων. Επίσης, προωθείται η διαπολιτισμική εκμάθηση με εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες, η αλληλεπίδραση με την τοπική νεολαία, η επίσκεψη σε πολιτιστικά κέντρα και αρχαιολογικούς χώρους και η εκμάθηση και συζήτηση των δημοφιλών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ