Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Συνομιλίες με το Γάλλο Πρόεδρο έχει την Πέμπτη στο Παρίσι ο Βενιαμίν Νετανιάχου

Συνομιλίες με το Γάλλο Πρόεδρο έχει την Πέμπτη στο Παρίσι ο Βενιαμίν Νετανιάχου

0
Συνομιλίες με το Γάλλο Πρόεδρο έχει την Πέμπτη στο Παρίσι ο Βενιαμίν Νετανιάχου

Συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, έχει σήμερα στο Παρίσι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης στήριξης κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στο Παρίσι ανέφερε πως οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν “για τη διεθνή προσπάθεια τερματισμού του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος”.

Η Γαλλία συμφωνεί πως χρειάζεται μια “σθεναρή στάση” σε ό,τι αφορά το θέμα του Ιράν, ανέφερε διπλωματική πηγή σ το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας ως “επικίνδυνο” και σημειώνοντας τον ρόλο του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το γραφείο του Προέδρου Μακρόν ανέφερε πως αυτός θα επαναλάβει στον κ. Νετανιάχου την αναγκη όλες οι πλευρές να αποφύγουν μέτρα που μπορεί να εντείνουν τον κύκλο βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενώ θα  εκφράζει την αλληλεγγύη της Γαλλίας  στο Ισραήλ για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια δημοσιογραφική διάσκεψη για το δείπνο Μακρόν – Νετανιάχου που θα ξεκινήσει στις 2100 ώρα Κύπρου στο γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

Ο κ. Νετανιάχου θα βρίσκεται μέχρι το Σάββατο στη Γαλλία όπου θα συναντηθεί με Γάλλους επιχειρηματίες και ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα, ανέφερε η ισραηλινή πρεσβεία.

Πηγή:ΚΥΠΕ