X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΠΟΨΕΙΣΣυντονισμός και επαναβεβαίωση της αγαστής συνεργασίας στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και...

Συντονισμός και επαναβεβαίωση της αγαστής συνεργασίας στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας, δήλωσε ο Θεόδωρος Γκότσης

Οι στενοί δεσμοί και η αγαστή συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας θα επαναβεβαιωθούν κατά την πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, στην Αθήνα όπου θα έχει αργότερα σήμερα συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης.

Ο κ. Γκότσης είπε πως όπως είναι και η παράδοση, η πρώτη επίσκεψη του νέου ΥΠΕΞ γίνεται στην Ελλάδα, «ούτως ώστε να επαναβεβαιωθούν οι στενοί δεσμοί και η αγαστή συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των δυο χωρών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών είπε πως κατά τη συνάντηση του κ. Κόμπου με τον κ. Δένδια αναμένεται να συζητηθούν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα ενεργειακά καθώς και άλλα θέματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ανέφερε ακόμη πως με την ανάληψη των καθηκόντων του ως είθισται ο Υπουργός Εξωτερικών εγκαινίασε σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων με όλους τους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, ξεκινώντας με τον Έλληνα Πρέσβη, Ιωάννη Παπαμελετίου, «δυστυχώς σε μια δύσκολη ημέρα λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη».

«Μέχρι σήμερα ο κ. Κόμπος έχει δει ένα σημαντικό αριθμό πρέσβεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Γίνονται επίσης, πρόσθεσε, τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομολόγους του. «Μέχρι στιγμής είχαμε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιορδανό ΥΠΕΞ και θα ακολουθήσουν και άλλες στο αμέσως επόμενο διάστημα», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες του νέου Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Γκότσης υπενθύμισε τη δήλωσή του ΥΠΕΞ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του πως υπάρχει συνέχεια στην εξωτερική μας πολιτική, την ανησυχία που εξέφρασε ο ΥΠΕΞ για τις συνεχόμενες παραβιάσεις από την τουρκική πλευρά στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και το γεγονός ότι ο κ. Κόμπος επανέλαβε την ετοιμότητα της δικής μας πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share