X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυντριβή αεροσκάφους τύπου Antonov πάνω από την Καβάλα-Μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών, λέει...

Συντριβή αεροσκάφους τύπου Antonov πάνω από την Καβάλα-Μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών, λέει ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας

Aεροσκάφος τύπου Antonov μεταφοράς φορτίου (cargo) συνετρίβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομο απογειώθηκε από τη Σερβία με κατεύθυνση την Ιορδανία και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μετέφερε επικίνδυνο φορτίο.

Ο πιλότος του είχε ζητήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, λόγω σοβαρού προβλήματος στον κινητήρα. Έκτοτε χάθηκε το σήμα του.

Από το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος πραγματοποιούνται εκτενείς έρευνες

Στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος έσπευσαν κλιμάκια της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ενώ από την ώρα της συντριβής και μετά ακούγονται εκρήξεις και υπάρχει διακοπή ρεύματος στους γύρω οικισμούς, αφού έκοψε καλώδια ρεύματος κατά την πτώση του.

Την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-12 που κατέπεσε χθες βράδυ στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος πριν από λίγη ώρα.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι περιμένουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το κατά πόσο το πολεμικό υλικό που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

«Υπάρχει αγωνία, περιμένουμε τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών και των λοιπών ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν συντρέχει λόγος μέχρι αυτή τη στιγμή εκκένωσης των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς ούτε και καπνοί, με κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές», είπε ο κ. Μέτιος.

Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από τις αρχές στη Σερβία όσον αφορά το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov το οποίο συνετρίβη χθες Σάββατο το βράδυ κοντά στην Καβάλα.

Το βέβαιο είναι ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε χθες βράδυ από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις, στη νότια Σερβία.

Για σοκαριστική εικόνα, που τρομοκράτησε τους κατοίκους, καθώς το αεροσκάφος τύπου κατέπεσε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, μιλώντας για το τραγικό δυστύχημα.

Στο μεταξύ, με ένα drone που μέσα στην νύχτα πάνω από το σημείο της πτώσης του Αντόνοφ An-12, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου Καβάλας, προσπάθησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να αντλήσουν κάποια πληροφορία για το ακριβές φορτίο που κουβαλούσε το αεροσκάφος.

Ωστόσο, οι έντονοι καπνοί και οι μικρές εστίες φωτιάς σε συνδυασμό με το απόλυτο σκοτάδι δυσχέραναν την προσπάθεια.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share