Home ΤΟΜΕΙΣ Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την υγεία από το Cyprus Integrity Forum

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την υγεία από το Cyprus Integrity Forum

0
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την υγεία από το Cyprus Integrity Forum

Στη διοργάνωση συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα την υγεία προχωρεί ο ανεξάρτητος μη-κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cyprus Integrity Forum.

Οπως αναφέρει, μεταξύ πολλών σοβαρών θεμάτων που αναδεικνύει μέσα από τις δράσεις του είναι και ο τομέας της Υγείας – πιο συγκεκριμένα, η καταπολέμηση της διαφθοράς στον Χώρο της Υγείας και συνεπώς με τις διαδικασίες ελέγχου που ακολουθούνται στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ).

 Η σύγκληση της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης θα περιλαμβάνει με ερωτήσεις και τοποθετήσεις σχετικά με το σύστημα υγείας από όλους τους οργανισμούς και οργανώσεις που έχουν άμεση σχέση με το σχέδιο Υγείας, όπως ΠΙΣ,  ΟΑΥ, ΟΚΥΠΙ, ΟΣΑΚ, ΚΕΦΕΑ, ΕΝΙΚ, ΚΕΒΕ,ΟΕΒ, CIF, Επιτροπή Ελέγχου ΓΕΣΥ, Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Επιτροπή Διαφάνειας του κράτους, Εκπροσώπους κέντρων αποκατάστασης, εκπροσώπους διαγνωστικών κέντρων κ.α.

Ο κυριότερος σκοπός μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι να τεκμηριωθεί η ανάγκη εφαρμογής Medical Auditing (Κλινικός Έλεγχος), διασφαλίζοντας την Ιατρική Αναγκαιότητα (Medical Necessity) και την Ιατρική Ακαταλληλότητα (Μedical Αppropriateness) στην εφαρμογή συστημάτων υγείας, αναφέρεται.

“Πιστεύουμε ότι οι θέσεις των εμπλεκομένων στον τομέα της Υγείας είναι άκρως σημαντικές για ετοιμασία ενός ολοκληρωμένου πορίσματος και θεωρούμε ότι η παρουσία όλων των πιο πάνω φορέων είναι πολύ σημαντική” σημειώνεται.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 29 Ιουνίου, στο μέγαρο ΚΕΒΕ στη Λευκωσία.

“Ευελπιστούμε ότι στην νέα αυτή προσπάθεια θα έχουμε τη θετική ανταπόκριση των εμπλεκομένων με δεδομένο το ενδιαφέρον τους για τη βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ”.

Η ατζέντα με τα θέματα συζήτησης (με έμφαση στο Medical Auditing) θα είναι για τον έλεγχο στις ιατρικές πράξεις ΓΕΣΥ,  διαφάνεια στην εκτέλεση των πράξεων του ΓΕΣΥ, διαφθορά, μηχανισμός καταπάτησης διαφθοράς, έξοδα του Κύπριου πολίτη για υγεία.

Πέραν από τους προαναφερόμενους φορείς που θα συμμετέχουν στη συζήτηση, θα προσκληθούν επίσης παρατηρητές και μέσα ενημέρωσης ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τις σκέψεις του καθενός, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ