X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣχέδιο Ανάκαμψης, Πράσινη Συμφωνία, ψηφιακή μετάβαση συζήτησαν Πετρίδης - Ζαμπάρτα

Σχέδιο Ανάκαμψης, Πράσινη Συμφωνία, ψηφιακή μετάβαση συζήτησαν Πετρίδης – Ζαμπάρτα

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και η νέα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα, είχαν σήμερα συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την ψηφιακή μετάβαση.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στο επίκεντρο θέματα που αφορούν το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο δεν αποτελεί μόνο για την Κύπρο μια μεγάλη πρόκληση αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ιδιαίτερη έμφαση, σημειώνεται, «δόθηκε επίσης σε δύο σημαντικούς πυλώνες, την Πράσινη Συμφωνία και τη Ψηφιακή Μετάβαση, όπως επίσης και στην κρίση στην αγορά ενέργειας, για την οποία συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Προστίθεται πως «ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την κ. Ζαμπάρτα ότι η Κύπρος, ως ενεργό μέλος της ΕΕ θα εργαστεί σκληρά για την υλοποίηση όλων των στόχων και μεταρρυθμίσεων που προνοούνται, τόσο στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όσο και των άλλων Ευρωπαϊκών πολιτικών με τις οποίες τα κράτη μέλη καλούνται να ευθυγραμμιστούν».

Ο κ. Πετρίδης διαβεβαίωσε επίσης την κ. Ζαμπάρτα ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με όλες τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για οποιοδήποτε ζήτημα, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share