X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣχέδιο για διπλασιασμό κερδών μέχρι το 2027, ανακοίνωσε η ExxonMobil

Σχέδιο για διπλασιασμό κερδών μέχρι το 2027, ανακοίνωσε η ExxonMobil

Σχέδιο για διπλασιασμό των κερδών της μέχρι το 2027, δημοσιοποίησε την Τετάρτη η ExxonMobil, καθώς επεκτείνεται σε επενδύσεις με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, διατηρώντας παράλληλα μια στρατηγική η οποία στρέφεται προς τα ορυκτά καύσιμα.

Η ExxonMobil ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει μια «πειθαρχημένη» προσέγγιση στις συνολικές δαπάνες, διατηρώντας τον ετήσιο προϋπολογισμό της μεταξύ 20 και 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2027, όταν στοχεύει διπλάσια κέρδη από αυτά του 2019.

Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός αναμένεται να δαπανήσει λιγότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος μετά τη μείωση των δαπανών της από τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ετησίως, κατά τα χρόνια πριν από την έναρξη της πανδημίας.

«Η στρατηγική μας έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί αξία για τους μετόχους, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία να ανταποκρινόμαστε σε μελλοντικές αλλαγές πολιτικής και τεχνολογικές προόδους που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Darren Woods.

Σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το κλίμα, η ExxonMobil αναμένει τώρα να δαπανήσει 15 δισ. δολάρια σε επενδύσεις με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2027, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων και του υδρογόνου.

Την Τρίτη, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι επέκρινε «τους διευθυντές εταιρειών πετρελαίου που καυχιούνται για τα κέρδη που αποκομίζουν όταν… ανεβαίνουν οι τιμές του φυσικού αερίου».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share