X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤα ΗΑΕ κοντά στο ανώτατο όριο παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ+

Τα ΗΑΕ κοντά στο ανώτατο όριο παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ+

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται κοντά στο ανώτατο όριο παραγωγής πετρελαίου που έχει τεθεί βάσει των συμφωνιών του ΟΠΕΚ+, δήλωσε αξιωματούχος, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην περιοχή, ο οποίος αναμένεται να πιέσει για αύξηση της παραγωγής.

Το κράτος του Κόλπου τόνισε ότι έχει δεσμευτεί στο ποσοστό του ΟΠΕΚ+ των 3,168 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα (bpd). Ο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τη γειτονική Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, στο πλαίσιο της περιοδείας του τον επόμενο μήνα.

«Τα ΗΑΕ παράγουν κοντά στη μέγιστη παραγωγική μας ικανότητα με βάση το τρέχον βασικό όριο παραγωγής του ΟΠΕΚ+, στο οποίο τα ΗΑΕ έχουν δεσμευτεί μέχρι το τέλος της συμφωνίας», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Υποδομών Suhail bin Mohammed Al-Mazrouei, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η παραγωγή πετρελαίου έχει έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τότε που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε ακραία αστάθεια στις αγορές, αυξάνοντας τις τιμές των καυσίμων και άλλων αγαθών σε όλο τον κόσμο.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν έρχεται μετά την αντίστοιχη του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο, κατά τις οποίες δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αυξήσεις στην παραγωγή.

Οι χώρες του Κόλπου και η Ρωσία είναι μέλη της ομάδας πετρελαιοπαραγωγών του ΟΠΕΚ+, η οποία επιτάχυνε την παραγωγή αυτό το μήνα, αλλά δέχεται πιέσεις να παραδώσει περισσότερα.

Τη Δευτέρα, στη σύνοδο της G7 στη Γερμανία, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταγράφηκε από τις κάμερες να λέει στον Μπάιντεν λεπτομέρειες μιας συνομιλίας με τον ηγέτη των ΗΑΕ σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, ο σεΐχης Μοχάμεντ είπε ότι τα ΗΑΕ βρίσκονται στο «μέγιστο» της δυναμικότητάς τους και ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή μόνο κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα.

Τα ΗΑΕ είναι σε θέση να παράγουν 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τη δηλωμένη μέγιστη παραγωγική τους ικανότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share