X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤα νέα Rafale αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει την Ελλάδα, είπε ο...

Τα νέα Rafale αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει την Ελλάδα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Προσγειώθηκαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην 114η Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα τα έξι νέα Rafale που προμηθεύτηκε η Ελλάδα από τη Γαλλία.

Πριν από την προσγείωσή τους τους, τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησης συμβολική πτήση πάνω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Κατά την τελετή παραλαβής παρέστησαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ.

«Υπερήφανη εδώ σήμερα στην Τανάγρα, η πατρίδα μας υποδέχεται τα νέα αποκτήματα της της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τα πρώτα έξι από τα συνολικά 24 υπερσύγχρονα Rafale, που είναι και τα πρώτα αποκτήματα που εντάσσονται στη δύναμή της ύστερα από μία δεκαετία και πλέον», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Χαρακτηρίζοντας τα νέα Rafale ως έναν «πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει τη χώρα σε επίπεδο επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό», ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για «μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η απόκτηση των νέων μαχητικών αεροσκαφών είναι σαφές δείγμα «της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα πεδία: οικονομικά και κοινωνικά, αλλά ταυτόχρονα και αμυντικά και διπλωματικά».

«Η απόκτηση των νέων μαχητικών συνδέεται ασφαλώς με την ανανέωση του υλικού της Πολεμικής Αεροπορίας μας, η οποία είχε καταστεί κατεπείγουσα. Απαντά, ωστόσο, και στις επίκαιρες ανάγκες της αμυντικής μας θωράκισης», επισήμανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Κάνοντας λόγο για μια «γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής», σημείωσε ότι η απόκτηση των Rafale καθιστά την Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας «μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

«Τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα καλύτερο, πιο ειρηνικό αύριο, για όλη την περιοχή», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για την Ελλάδα κάθε ενίσχυση της άμυνάς της αποτελεί προβολή ειρήνης», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εκπέμποντας μήνυμα ότι στον 21οαιώνα δεν έχουν θέση «ούτε η παραχάραξη της ιστορίας, ούτε τα απειλητικά πυροτεχνήματα. Πολύ περισσότερο όταν εκπέμπονται από γειτονικά κράτη».

«Σε όλα αυτά απαντούν το Διεθνές Δίκαιο και η εθνική μας εγρήγορση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι για την απόκτηση των Rafale η Ελλάδα «δεν έχει ανάγκη την άδεια κανενός».

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «με την ίδια αποφασιστικότητα που η χώρα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή, κρατά ανοιχτά και τα παράθυρα του διαλόγου».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα θα απαλλάσσονται στο εξής από κάθε φόρο ως αναγνώριση της Πολιτείας στη σημασία του έργου τους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share