Home Featured Τα Χριστούγεννα γιόρτασε με λαμπρότητα η Γερμανία μετά από τρία χρόνια

Τα Χριστούγεννα γιόρτασε με λαμπρότητα η Γερμανία μετά από τρία χρόνια

0
Τα Χριστούγεννα γιόρτασε με λαμπρότητα η Γερμανία μετά από τρία χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν με λαμπρότητα σε ολόκληρη τη Γερμανία και ειδικότερα στην πρωτεύουσά της, το Βερολίνο.

Οι περιορισμοί που είχαν τεθεί εξαιτίας της πανδημίας, έχουν ολοκληρωτικά αρθεί, με αποτέλεσμα τα Χριστούγεννα αυτά οι πολίτες της Γερμανίας να έχουν πλημμυρίσει και πάλι τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Στις αγορές αυτές μπορεί κανείς να απολαύσει διάφορες γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της χώρας, καθώς και το περίφημο γκλουβάιν, το ζεστό κρασί που περιέχει μεγάλη ποικιλία αρωματικών και μπαχαρικών.

Υπάρχουν όμως και οι χριστουγεννιάτικες αγορές, όπου παρουσιάζονται οι παραδόσεις και ο γαστρονομικός πλούτος άλλων χωρών. Για παράδειγμα, η χριστουγεννιάτικη αγορά στη γειτονιά Πρενσλάουερμπεργκ του Βερολίνου. Μια αγορά που είναι αφιερωμένη στις σκανδιναβικές χώρες. Εδώ έχει κανείς την ευκαιρία να γευθεί τις σπεσιαλιτέ της Δανίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας και ιδιαίτερα το περίφημο κρέας ταράνδου.

Τα Χριστούγεννα θεωρούνται παραδοσιακά στη Γερμανία και σε άλλες βόρειες χώρες της Ευρώπης γιορτή αφιερωμένη στην οικογένεια. Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βρεθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο και να απολαύσουν την εορταστική ατμόσφαιρα.

Από το μεσημέρι της παραμονής, τα πάντα ερημώνουν στις πόλεις και τα χωριά της Γερμανίας και η χαλαρότητα αυτή κρατά τουλάχιστον μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.

Οι οικογένειες παραμένουν στα σπίτια τους, όπου και απολαμβάνουν πλουσιοπάροχα γεύματα, με γαλοπούλα, χοιρινά ψητά στον φούρνο, πολλά παραδοσιακά γλυκά, καθώς και άφθονο κρασί και αλκοολούχα ποτά.

Η αποκλειστική δραστηριότητα των ημερών είναι κάποιες οικογενειακές βόλτες σε πάρκα και εξοχές, ίσα-ίσα για να επιστρέφουν μετά στο σπίτι και να συνεχίσουν το φαγοπότι.

Βέβαια, αγαπημένη παραδοσιακή συνήθεια των χριστουγεννιάτικων ημερών είναι και η ανταλλαγή δώρων γύρω από το δέντρο, που αποτελεί αρχαία παράδοση των βόρειων ευρωπαϊκών χωρών και σηματοδοτεί τους εορτασμούς της χειμερινής ισημερίας.

Οι μόνοι που κυκλοφορούν στους γερμανικούς δρόμους είναι οι τουρίστες, ενώ το σκηνικό αλλάζει ριζικά τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Ο νέος χρόνος γιορτάζεται σε μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά πάρτι και εκδηλώσεις.

Ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους -ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών- για να εορτάσει την Πρωτοχρονιά, με πρωταγωνιστές τα κάθε λογής πυροτεχνήματα.

Πηγή:ΚΥΠΕ