X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣTατάρ και Ερτουγρούλογλου ευχαρίστησαν τον Ερντογάν για την ομιλία του στη ΓΣ...

Tατάρ και Ερτουγρούλογλου ευχαρίστησαν τον Ερντογάν για την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ

Ιστορία έγραψε ο Τούρκος Πρόεδρος στην ΓΣ του ΟΗΕ ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ τον οποίο και ευχαρίστησε για την ομιλία του και την αναφορά του στο ψευδοκράτος. Τις ευχαριστίες του για τον ίδιο λόγο εξέφρασε και ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωση του κ. Τατάρ αναφέρεται ότι συνεχάρη τον Ταγίπ Ερντογάν γιατί μίλησε για τα ίσα, κυρίαρχα δικαιώματα του τ/κ «λαού» και το ίσιο διεθνές καθεστώς και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό εκ μέρους του τ/κ «λαού».

Σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια αναφορά ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα ακούσει την έκκληση του Προέδρου Ερντογάν σε αυτό το θέμα, η απομόνωση και οι περιορισμοί θα αρθούν και θ’ ανοίξει ο δρόμος για μια τδβκ που θα άρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο».

Η έκκληση του Τούρκου Προέδρου ενώπιον των χωρών μελών του ΟΗΕ για αναγνώριση της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, έκανε τον τ/κ «λαό» πολύ ευτυχισμένο, ανέφερε σε δική του γραπτή δήλωση ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου

Αυτές οι δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την Κύπρο, πρόσθεσε. «Αυτές οι αναφορές είναι μια δήλωση προς τον κόσμο ότι η επίσημη αναγνώριση της ύπαρξης δύο κρατών που θα ζήσουν ειρηνικά στο νησί της Κύπρου είναι η μόνη λύση στο Κυπριακό. Αναμένουμε να λήξει το συντομότερο δυνατό η αδικία που έγινε στον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος είναι υπό ομηρία».

Κάλεσε δε ο κ. Ερτουγρούλογλου την διεθνή κοινότητα να εισακούσει τις εκκλήσεις Ερντογάν υποστηρίζοντας πως ήρθε η ώρα η «τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, να πάρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο.

Παρόμοια ευχαριστήρια δήλωση έκανε και ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share