Home Featured Tεράστιες αναδιαρθρώσεις στη Walt Disney οδηγούν σε περικοπές 7,000 θέσεων

Tεράστιες αναδιαρθρώσεις στη Walt Disney οδηγούν σε περικοπές 7,000 θέσεων

0
Tεράστιες αναδιαρθρώσεις στη Walt Disney οδηγούν σε περικοπές 7,000 θέσεων

Η Walt Disney Co ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα σαρωτικές αναδιαρθρώσεις υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Bob Iger, περικόπτοντας 7.000 θέσεις εργασίας ως μέρος μιας προσπάθειας εξοικονόμησης 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κόστος.

Οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 3,6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Disney.

Οι μετοχές της Disney σημείωσαν πάντως άνοδο 4,7% στα 117,22 δολάρια σε συναλλαγές.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης δόθηκαν υποσχέσεις για επαναφορά του μερίσματος για τους μετόχους.

Το σχέδιο μείωσης του κόστους επεκτείνεται σε τρία τμήματα της εταιρείας, στη μονάδα ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει ταινίες, τηλεόραση και ροή, σε μια μονάδα ESPN με επίκεντρο τον αθλητισμό και στα θεματικά πάρκα και σημεία πώλησης προϊόντων της Disney.

«Αυτή η αναδιοργάνωση θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο οικονομική, συντονισμένη προσέγγιση στις δραστηριότητές μας», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η εταιρεία θα εστιάσει ακόμη περισσότερο στις βασικές φίρμες και τα franchise και θα υπάρξει γενική αναδιάρθρωση στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Η Disney είναι η τελευταία εταιρεία πολυμέσων που ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας ως απάντηση στην επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών και τον αυξημένο ανταγωνισμό για τους θεατές.

Η Warner Bros Discovery Inc και η Netflix Inc είχαν προηγουμένως ανακοινώσει απολύσεις.

Η Disney ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να περικόψει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και γενικά διοικητικά έξοδα και άλλα λειτουργικά έξοδα, μια προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Πηγή:ΚΥΠΕ