X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤέσσερα κατασκευαστικά έργα ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη του χρόνου στον Δήμο Αγίας...

Τέσσερα κατασκευαστικά έργα ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη του χρόνου στον Δήμο Αγίας Νάπας

Συνολικά τέσσερα έργα, μεταξύ των οποίων χώροι στάθμευσης και σημείο θέασης, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Με δηλώσεις του o Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε πως «στο πλαίσιο της προσπάθειας με τίτλο «Προχωράμε μαζί, η Αγία Νάπα το Αξίζει», τέσσερα νέα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου με στόχο την αναβάθμιση του Δήμου. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που η πανδημία έχει προκαλέσει στην Αγία Νάπα αλλά και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην λειτουργία του, θα συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά και επιμονή να κατασκευάζουμε έργα για το καλό τόσο του τόπου και των δημοτών όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι «το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή χώρου στάθμευσης για 120 αυτοκίνητα που βρίσκεται στην περιοχή «Μελίσσι» και με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο των δημοτών όσο και του κόσμου που επισκέπτεται την Αγία Νάπα. Ο χώρος έχει εκμισθωθεί στον Δήμο από το Τμήμα Δασών, η ολοκλήρωση του αναμένεται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου και υπολογίζεται να κοστίσει πέραν των 150 χιλιάδων ευρώ».

Το δεύτερο έργο αφορά «την οροφή του πολυόροφου χώρου στάθμευσης, όπου γίνεται πλήρης ανακαίνιση και αναβάθμιση του παλιού ταχυδρομείου που βρίσκεται εντός του κέντρου της Αγίας Νάπας. Στόχος και σκοπός είναι ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελέσει ένα σημείο συνεύρεσης πολιτιστικών συνόλων και νεολαίας, αλλά και ένα νέο σημείο δημιουργίας εκδηλώσεων, ώστε να στηριχθεί περισσότερο η εσωτερική περιφέρεια της Αγίας Νάπας».

Σημείωσε ακόμα ότι «ο χώρος όπου βρίσκεται ο συγκεκριμένος πολυόροφος χώρος στάθμευσης, εφάπτεται του δρόμου όπου θα γίνει η πλήρης ανάπλαση της οδού Τεύκρου Ανθία με άλλους παρακείμενους δρόμους. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Αυγούστου και το κόστος του ανέρχεται στις 120 περίπου χιλιάδες ευρώ».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «το τρίτο έργο αφορά το σημείο θέασης που βρίσκεται κοντά στον Αστυνομικό Σταθμό, ένας χώρος ψυχαγωγίας και χαλάρωσης που θα διαθέτει όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου και παιχνίδια για παιδιά. Στο συγκεκριμένο χώρο το κοινό θα μπορεί να γυμνάζεται, να διαβάζει τα βιβλία του ή απλώς να κάθεται και να ξεκουράζεται απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας της Αγίας Νάπας».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Αυγούστου και το κόστος του υπολογίζεται γύρω στις 30 χιλιάδες ευρώ συν ο επιπρόσθετος εξοπλισμός για τα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου και τα παιχνίδια για παιδιά.

Το τέταρτο και τελευταίο έργο αφορά τον κυκλικό κόμβο της Αστυνομίας και σύμφωνα με τον Χρίστο Ζαννέτου «πρόκειται για την ολοκλήρωση των εργασιών τοπιοτέχνησης του συγκεκριμένου κυκλικού κόμβου που βρίσκεται κοντά στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας. Οι εργασίες ολοκληρώνονται γύρω στα τέλη Ιουλίου, η φύτευση των φυτών και θάμνων στα μέσα Σεπτεμβρίου και το κόστος υπολογίζεται στις 60 περίπου χιλιάδες ευρώ».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε ακόμα ότι «άρχισαν και συνεχίζονται οι εργασίες πόντισης και ολοκλήρωσης του υποβρύχιου μουσείου, τα εγκαίνια του οποίου υπολογίζεται ότι θα τελεστούν στα τέλη Ιουλίου. Το υποβρύχιο μουσείο θα περιλαμβάνει περίπου 100 γλυπτά που κατασκευάστηκαν επί τόπου από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Jason Taylor και θα αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τον τουρισμό της Αγίας Νάπας και όχι μόνο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share