X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤη Δευτέρα στη Μητρόπολη η εξόδιος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ

Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη η εξόδιος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ

Στη Μητρόπολη, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας πριν την εγκαθίδρυση της αβασίλευτης δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο Τατοΐου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής, καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατόπιν αιτήματος που απηύθυνε η οικογένεια του εκλιπόντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Συλλυπητήριο μήνυμα προς την οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ απηύθυνε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Με το θάνατο του άλλοτε Βασιλέα των Ελλήνων Κωνσταντίνου πέφτει η αυλαία μιας μακράς ιστορικής περιόδου της πατρίδος μας με την οποία συνδέθηκε τόσο η οικογένειά του από το 1863 έως το 1974, οπότε και δημοκρατικά επελέγη το πολίτευμα της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όσο και ο ίδιος», σημειώνει ο ίδιος.

«Για όλα αυτά το λόγο είχε και έχει προφανώς η ιστορία που ακριβοδίκαια οφείλει να κρίνει. Ο ίδιος πάντως ο τέως Βασιλέας Κωνσταντίνος είναι βέβαιο πως άφησε την τελευταία του πνοή στη χώρα που γεννήθηκε και αγάπησε, έχοντας πλάι του την οικογένεια του προς την οποία και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο κ. Τασούλας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share