X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤη σημασία ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων ανέδειξαν Μπακογιάννης και Ιμάμογλου στην Αθήνα

Τη σημασία ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων ανέδειξαν Μπακογιάννης και Ιμάμογλου στην Αθήνα

Τη σημασία ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων και αλληλοκατανόησης μεταξύ των λαών, ανέδειξαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο κ. Ιμάμογλου επισκέπτεται την Αθήνα ως επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος τον υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Κατά τις κοινές τους δηλώσεις, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι οι λαοί είναι εκείνοι που μπορούν να οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων. «[Τ]α προβλήματα λύνονται από κάτω προς τα πάνω. Άνθρωποι τα δημιουργούν και άνθρωποι τα λύνουν. Ακόμα και αν τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις ή –για να είμαι ακριβής– τα καθεστώτα, μπορούν να τα λύσουν οι λαοί», επισήμανε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων αναγνωρίζοντας ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες είναι υπαρκτές, τόνισε ότι η διπλωματία των πόλεων αποτελεί μια πρόσφορη οδό στην απόπειρα άμβλυνσης της απόστασης, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη. «[Α]υτό μας επιτρέπει να μπορούμε να διερμηνεύσουμε πιο αποτελεσματικά τα ανθρώπινα συναισθήματα. Τα συναισθήματα εκείνα που εκδηλώθηκαν στις κοινωνίες μας με τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τις χώρες μας το καλοκαίρι, όπως και με τους ισχυρούς σεισμούς που έλαβαν χώρα πριν από μερικά χρόνια», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου επισήμανε ότι η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες αποτελεί τη μοναδική λύση αντιμετώπισης των διαφορών. Η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις που συνδέονται από μια κοινή μοίρα και οφείλουν να βρουν μαζί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, σημείωσε ο κ. Ιμάμογλου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share