X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις δραστηριότητες του ΟΑΣΕ επεσήμανε ο...

Τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις δραστηριότητες του ΟΑΣΕ επεσήμανε ο Κυριάκος Χατζηγιάννης

Τη σημασία διασφάλισης της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στις δραστηριότητες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τόνισε ο βουλευτής, Κυριάκος Χατζηγιάννης, Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για θέματα συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών Ο κ. Χατζηγιάννης πήρε την Πέμπτη μέρος σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τις προκλήσεις στον τομέα της προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του ΟΑΣΕ.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι “σε παρέμβασή του, ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε τη σημασία διασφάλισης της συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών στις δραστηριότητες του ΟΑΣΕ”.

Πρόσθεσε ότι “η κοινωνία των πολιτών προσφέρει ουσιαστική προστιθέμενη αξία στο έργο του Οργανισμού, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμόρφωση των συμμετεχόντων κρατών με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου”.

Ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε επίσης ότι η δράση των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών φέρνει τους πολίτες πιο κοντά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Εξέφρασε, τέλος, ανησυχία “για το γεγονός ότι οι υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιμετωπίζουν λόγω της δράσης τους σημαντικές προκλήσεις σε αριθμό συμμετεχόντων κρατών του Οργανισμού και συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αρχές των εν λόγω χωρών”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share