X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤη συμπλήρωση 5 χρόνων στην Κύπρο γιόρτασαν Cyprus Seeds και Eurobank Κύπρου

Τη συμπλήρωση 5 χρόνων στην Κύπρο γιόρτασαν Cyprus Seeds και Eurobank Κύπρου

Τη συμπλήρωση πέντε χρόνων διαρκούς προσφοράς με στόχο την ενίσχυση του οικοσυστήματος επιστημονικής καινοτομίας στην Κύπρο, γιόρτασαν Cyprus Seeds και Eurobank Κύπρου, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και στην οποία έγινε η παρουσίαση των δέκα ακαδημαϊκών ομάδων που έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στον τρίτο κύκλο του προγράμματος του Cyprus Seeds.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση, Cyprus Seeds και Eurobank Κύπρου ανακοίνωσαν την περαιτέρω ενίσχυση της σύμπραξής τους, μέσω της υπογραφής συνεργασίας με το επιτυχημένο εκκολαπτήριο/επιταχυντή Egg enter-go-grow, το οποίο στηρίζεται από την Eurobank Ελλάδος.

Η Γενική Διευθύντρια του Cyprus Seeds Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου, χαρακτήρισε την συμφωνία ως εξαιρετικής σημασίας, καθώς όπως είπε «θα ενισχύσει περεταίρω την εξωστρέφεια των οικοσυστημάτων καινοτομίας της Κύπρου και της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης της ακαδημαϊκής έρευνας των ομάδων που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Cyprus Seeds».

Σε ανακοίνωση, το Cyprus Seeds αναφέρει πως με τη διαχρονική υποστήριξη της Eurobank Κύπρου, η οποία αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή από την πρώτη στιγμή, στηρίζει έμπρακτα επιλεγμένες ομάδες από τα κυπριακά ακαδημαϊκά ινστιτούτα και πανεπιστήμια, με στόχο να μετουσιώσουν την έρευνά τους σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Προσθέτει ότι οι δέκα ομάδες που έχουν επιλεγεί κατόπιν διαγωνισμού και θα συμμετάσχουν στον τρίτο κύκλο του προγράμματος, προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Κέντρο Αριστείας CYENS, το Ινστιτούτο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ.

Αναφέρει επίσης ότι επιλεγμένες ομάδες λαμβάνουν συγκεκριμένη χρηματοδότηση, όπως επίσης και πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες στο εξωτερικό, οι οποίοι διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στην εμπορευματοποίηση ακαδημαϊκής έρευνας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι έχουν την ευκαιρία να καταρτιστούν με επιχειρηματικές δεξιότητες δίνοντας έμφαση στην προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και να δημιουργήσουν δίκτυο πιθανών επενδυτών και πελατών τόσο στην τοπική όσο και τη διεθνή αγορά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Yφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος εξήρε την πολύτιμη συμβολή του Cyprus Seeds στη δημιουργία νεοφυών εταιρειών από την καινοτόμο έρευνα που διεξάγεται στα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Με το πέρας της παρουσίασης των ομάδων, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία του πρώτου Equity Fund στην Κύπρο για την προσέλκυση επιπρόσθετων επιχειρηματικών κεφαλαίων συμμετοχών (venture funds) για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share