X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΘα εργαστούμε σκληρά για ενίσχυση της ναυτιλίας μας είπε η νέα Υφυπουργός

Θα εργαστούμε σκληρά για ενίσχυση της ναυτιλίας μας είπε η νέα Υφυπουργός

Τη διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί σκληρά για ενίσχυση της κυπριακής ναυτιλίας και της ανταγωνιστικότητας της, έδωσε το απόγευμα η νέα Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, κατά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου από τον προκάτοχο της, Βασίλη Δημητριάδη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και ανάμεικτων συναισθημάτων για τους λειτουργούς του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, που αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Δημητριάδη με ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια, Λιάνα Χαραλάμπους-Τάνου, εξήρε το έργο που επιτέλεσε τους 32 μήνες θητείας του στο πηδάλιο του Υφυπουργείου.

Καλωσορίζοντας την Μαρίνα Χατζημανώλη, ο Βασίλης Δημητριάδης της ευχήθηκε όπως «αυτό το πηδάλιο που αναλαμβάνεις, το καράβι που λέγεται κυπριακή ναυτιλία, να το βλέπουμε να προοδεύει», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως θα κτίσει πάνω στην προσπάθεια και στα επιτεύγματα που έχουν γίνει στο Υφυπουργείο, για ακόμη καλύτερες μέρες στη ναυτιλία.

Σημείωσε ακόμη ότι για τον ίδιο ολοκληρώνεται ένας κύκλος 25 χρόνων στην δημόσια υπηρεσία, ενώ απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Υφυπουργείου, τα ευχαρίστησε για την αφοσίωση και τα όσα έχουν επιτύχει μαζί.

Κάλεσε δε όλους, όπως η νέα Υφυπουργός τύχει της ίδιας αντιμετώπισης και στήριξης που πρόσφεραν στον ίδιο αλλά και ακόμη περισσότερης, σημειώνοντας πως, εάν του ζητηθεί,  ο ίδιος θα στηρίξει με τη γνώση και την εμπειρία του τη νέα Υφυπουργό Ναυτιλίας και θα βρίσκεται δίπλα της εάν χρειαστεί.

Στην πρώτη της ομιλία ως νέα Υφυπουργός, η κ. Χατζημανώλη εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήρια της για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώνοντας πως «η σκέψη μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειες τους».

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη «για την τιμή που μου έκανε να εμπιστευτεί σε εμένα το σημαντικό και ζωτικό για την εθνική οικονομία Υφυπουργείο Ναυτιλίας», ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έλαβε από τους πολίτες εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμα του με στόχο τη δημιουργία σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, ενός κράτους ανάπτυξης και ευημερίας για όλους».

Υποδεικνύοντας πως το πιο σημαντικό στοιχείο ενός οργανισμού είναι το ανθρώπινο δυναμικό του, η Υφυπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι αυτό θα αξιοποιηθεί πλήρως και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαβεβαιώνοντας πως «οι αρχές και οι αξίες θα είναι οι άξονες της πολιτικής μου».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος μου είναι η στενή και αγαστή συνεργασία με όλους. Πάντα θα είμαι  στη διάθεση σας για να ακούσω τις σκέψεις σας, τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις σας» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι απαιτεί από όλους σκληρή δουλειά, «με μοναδικό στόχο την υλοποίηση του έργου που μας ανέθεσαν οι πολίτες».

Πρόθεση μας, συνέχισε, είναι να εργαστούμε σκληρά για την περαιτέρω ενίσχυση της κυπριακής ναυτιλίας, για να την καταστήσουμε πιο ανταγωνιστική και η συνεισφορά της στην οικονομία της χώρας μας να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ευχαριστώντας τον Βασίλη Δημητριάδη «για την ηγετική του παρουσία στο πηδάλιο του Υφυπουργείου, το οποίο μέσα σε δύσκολες συνθήκες μπόρεσε να κρατήσει τη ναυτιλία μας σε ρυθμούς ανάπτυξης και θετικών επιδόσεων», η Μαρίνα Χατζημανώλη είπε πως θα συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου της και θα κτίσει στα θεμέλια που τέθηκαν, για ν’ αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το οικοδόμημα της Κυπριακής ναυτιλίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share