X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΘα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, είπε ο...

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η σημασία της προσπάθειας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών τους συναντήσεων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κάνοντας λόγο για μια μεθοδική προσπάθεια της Κυβέρνησης να επανενεργοποιήσει τον εθνικό στόχο της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχουν ήδη «κάποιες σημαντικές επιτυχίες».

«Επιστροφές πρώτων θραυσμάτων, όπως το “θραύσμα Fagan”, αλλά και θραύσματα τα οποία κατέχει το Βατικανό, επιστρέφουν μόνιμα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Έχουμε ακόμα μία πολύ καλή απόφαση της UNESCO, αλλά το σημαντικότερο, έχουμε πλέον μια πολύ σημαντική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε επίπεδο κοινής γνώμης αλλά και σε επίπεδο ανθρώπων που έχουν άποψη για το ζήτημα αυτό, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι πια ανοιχτά επιχειρηματολογούν υπέρ της ανάγκης για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, αναγνωρίζοντας την μοναδικότητά τους και την ιδιαίτερη σημασία για τον παγκόσμιο πολιτισμό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύτηκε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να εργάζεται για τον συγκεκριμένο στόχο.

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα, αλλά πιστεύω ότι ήδη έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πάλι μετά τις εκλογές, πιστεύω ότι τελικά αυτόν τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε, με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς κόκκινες γραμμές που όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις είχαν θέσει», επισήμανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη τη μεταστροφή της κοινής γνώμης σε διεθνές επίπεδο, εκφράζοντας την ελπίδα να ευοδωθεί ο τελικός στόχος της επανένωσης των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Είναι πάρα πολύ θετική η εξέλιξη ότι η διεθνής κοινή γνώμη πλέον έχει συμμεριστεί το δίκαιο αίτημα της χώρας μας και εύχομαι να βρεθεί μια λύση που θα εξασφαλίσει ακριβώς την επιστροφή τους στο τόπο που ανήκουν, στην Ελλάδα, και την επανένωση», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share