Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη Τουρκία με όποιο τρόπο μπορούμε, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη Τουρκία με όποιο τρόπο μπορούμε, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

0
Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη Τουρκία με όποιο τρόπο μπορούμε, είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να βοηθά την Τουρκία για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών σεισμών, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αργεντινή.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε [την Τουρκία] με όποιον τρόπο μπορούμε», ανέφερε ο κ. Δένδιας, κατά τις δηλώσεις του από το Μπουένος Άιρες.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι οι συνθήκες αλληλεγγύης που διαμορφώνονται με την Τουρκία, μετά τον σεισμό, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η παρούσα συνθήκη αποδεικνύει την ψυχική εγγύτητα των δύο κοινωνιών.

«Αυτό το αμοιβαίο κύμα αλληλοκατανόησης σημαίνει κάτι πολύ βασικό: ότι οι δύο κοινωνίες, η ελληνική και η τουρκική κοινωνία, είναι πολύ κοντά, ψυχολογικά πολύ κοντά. Είμαστε γείτονες, έχουμε παρελθόν, θα έχουμε και μέλλον», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι τα αισθήματα μεταξύ των ανθρώπων πολλές φορές είναι διαφορετικά από αυτά τα οποία διατυπώνουν οι ηγεσίες τους», συμπλήρωσε.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη της, σε κάθε επίπεδο στην Τουρκία, για τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στις οικογένειες των θυμάτων. Κι έχουμε προσφέρει όποια βοήθεια μπορούμε και θα συνεχίσουμε να την προσφέρουμε», επισήμανε ο ίδιος.

O κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι σφοδρότατες είναι οι συνέπειες και για τη Συρία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, για την οποία θα πρέπει να αναζητηθούν οδοί αποστολής βοήθειας – κατεύθυνση προς την οποία, όπως εξήγησε, κινείται ήδη η Ελλάδα.

«Ανεξάρτητα από την πολιτική των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος, εμείς από την αρχή προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Έχουμε έρθει σε επαφή με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, έχουμε έρθει σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη», εξήγησε ο κ. Δένδιας.

«Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα, δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις. Η ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όπου μπορεί, βεβαίως, και στη Συρία», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή:ΚΥΠΕ