X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΠΟΨΕΙΣΘα συνεχίσω να ηγούμαι των προσπαθειών για μη πώληση F16 στη Τουρκία,...

Θα συνεχίσω να ηγούμαι των προσπαθειών για μη πώληση F16 στη Τουρκία, λέει Ελληνοαμερικανός Βουλευτής

Την πρόθεσή του να συνεχίσει να ηγείται των προσπαθειών στο Κογκρέσο για να μην πουληθούν F16 στην Τουρκία, δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Κρις Πάπας, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο πέρασε στο Κογκρέσο τροπολογία για το μπλόκο στην ενδεχόμενη πώληση μαχητικών F 16 στην Τουρκία, καταδικάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για Κύπρο και Ελλάδα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Καταδικάζω έντονα τα εμπρηστικά και κραυγαλέα υποκριτικά σχόλια του Προέδρου Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η ομιλία του ήταν γεμάτη από ανειλικρινείς ισχυρισμούς και αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ελλάδας», ανέφερε.

Ο Ερντογάν, πρόσθεσε, «κάλεσε τον κόσμο να σεβαστεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία των εθνών, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να κατέχει το βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά παράβαση πολυάριθμων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και παραβιάζοντας τακτικά την ελληνική κυριαρχία με εδαφικές υπερπτήσεις και αμφισβητώντας τις εδαφικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο».

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι ισχυρός σύμμαχος του ΝΑΤΟ παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να κατέχει ρωσικούς πυραύλους S-400, υπονομεύει την αλληλεγγύη της συμμαχίας απέναντι στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και απειλεί την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», είπε.

«Για το λόγο αυτό θα συνεχίσω να ηγούμαι των προσπαθειών στο Κογκρέσο για να μπλοκάρω την πώληση F-16 στην Τουρκία», επισήμανε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share