X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΘα χρειαστεί $445 εκατομμύρια ο ΟΗΕ για 860.000 πιθανούς πρόσφυγες από το...

Θα χρειαστεί $445 εκατομμύρια ο ΟΗΕ για 860.000 πιθανούς πρόσφυγες από το Σουδάν

Ο ΟΗΕ εκτίμησε την Πέμπτη ότι χρειάζεται 445 εκατ. δολάρια για την παροχή βοήθειας σε 860.000 ανθρώπους που μπορεί να διαφύγουν από τη χώρα έως τον Οκτώβριο για να γλιτώσουν από τις φονικές συγκρούσεις στο Σουδάν μεταξύ του τακτικού στρατού και των παραστρατιωτικών.

Αυτή η έκκληση για πόρους παρουσιάστηκε την Πέμπτη στις χώρες δωρητές από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες (UNHCR), σύμφωνα με ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι η Αίγυπτος και το Νότιο Σουδάν αναμένεται να καταγράψουν τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων.

Η απόκριση στην κρίση του Σουδάν θα απαιτήσει 445 εκατ. δολάρια (402 εκατ. ευρώ) έως τον Οκτώβριο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη χώρα, σύμφωνα με τη UNHCR. Περίπου 860.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων Σουδανών αλλά και πολλών πολιτών του Νοτίου Σουδάν που επιστρέφουν στη χώρα τους, μπορούν να εγκαταλείψουν το Σουδάν τους επόμενους μήνες.

Ο αριθμός των 860.000 είναι αρχική εκτίμηση. Σε αυτόν περιλαμβάνονται 580.000 Σουδανοί, 235.000 πρόσφυγες που είχαν γίνει προηγουμένως δεκτοί από το Σουδάν και αποφασίζουν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους και 45.000 υπήκοοι άλλων χωρών.

Η UNHCR είχε ήδη αναφέρει πριν από μερικές ημέρες ότι ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τους 800.000 άνθρωπους, αλλά χωρίς να δίνει λεπτομέρειες ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε στις χώρες δωρητές θα επιτρέψει να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών στο Τσαντ, στο Νότιο Σουδάν, στην Αίγυπτο, στην Αιθιοπία και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση εντός και γύρω από το Σουδάν είναι τραγική— υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων, νερού και καυσίμων και περιορισμένη πρόσβαση στις μεταφορές, στις επικοινωνίες, στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ έχουν εκτοξευθεί οι τιμές των βασικών προϊόντων», ανέφερε σε ανακοίνωση ο αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων της UNHCR Ραούφ Μαζού.

«Η UNHCR και οι εταίροι της έχουν στο σημείο ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και βοηθούν τις αρχές με τεχνική υποστήριξη, καταγράφοντας τις αφίξεις, παρακολουθώντας την προστασία και ενισχύοντας την υποδοχή για να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται οι έκτακτες ανάγκες», πρόσθεσε.

Αλλά πρόσθεσε ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή. Απαιτείται επειγόντως επιπλέον βοήθεια».

Οι τωρινές συγκρούσεις έχουν ήδη οδηγήσει στον εσωτερικό εκτοπισμό άνω των 330.000 ανθρώπων ενώ πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share