Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θεατρική παράσταση για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανορεξία, στο πλαίσιο εκστρατείας του ΟΚΥπΥ

Θεατρική παράσταση για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανορεξία, στο πλαίσιο εκστρατείας του ΟΚΥπΥ

0
Θεατρική παράσταση για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανορεξία, στο πλαίσιο εκστρατείας του ΟΚΥπΥ

Το έργο της Άντζελα Ριζάκη «mondeLINK ANOREXIA III» παρουσιάζει το Κέντρο Πρόληψης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών του ΟΚΥπΥ, στο πλαίσιο της εκστρατείας με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις διατροφικές διαταραχές, δείχνοντας τη στήριξή του στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η παράσταση «mondeLINK ANOREXIA III», δείχνει την αλήθεια της ανορεξίας μέσα από την ιστορία της Σοφίας. Σύμφωνα με την υπόθεση, η Σοφία είναι μια νεαρή κοπέλα που υποφέρει από την ανορεξία, το άγχος, την κατάθλιψη και τις εμμονικές σκέψεις. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό και στο σώμα της Σοφίας. Η αλλαγή μοιάζει αναπόφευκτη, όσο οι «δαίμονες» καραδοκούν στο μυαλό της.

«Οι δύσκολες, αλλά συνάμα αληθινές εικόνες και τα στοιχεία σωματικού θεάτρου που ενσωματώνει η παράσταση, αποτυπώνουν με ειλικρίνεια τον ψυχισμό και το περιεχόμενο των σκέψεων όσων νοσούν από ασθένειες όπως η ψυχογενής ανορεξία», σημειώνει η ανακοίνωση. Σκοπός είναι να αναδείξει πώς είναι να ζει κανείς αντιμέτωπος με την ψυχογενή ανορεξία, ποιες σκέψεις και συναισθήματα εγκλωβίζουν το άτομο στα δεσμά της.

Σημειώνεται ότι η παράσταση αποτελεί μέρος των ενεργειών που υλοποιεί ο ΟΚΥπΥ με πρωτοβουλία του ΚΕ.Π.Α.Δ.Δ εντός Μαρτίου, του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές. Οι εκστρατείες ενημέρωσης, στοχεύουν στην παροχή ελπίδας και υποστήριξης τόσο στα άτομα που έρχονται αντιμέτωπα με τις διατροφικές διαταραχές, όσο και στις οικογένειές τους, τονίζοντας πως η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία δύναται να συμβάλουν στην επιτυχή αποθεραπεία των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων με διατροφικές διαταραχές.

Η παράσταση «mondeLINK ANOREXIA III» ανεβαίνει την Πέμπτη 30 Μαρτίου στη Λευκωσία (Θέατρο Μασκαρίνι) και την Κυριακή 2 Απριλίου στην πόλη της Λεμεσού (Θέατρο Ένα/VERSUS) στις 8:30 μ.μ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άντζελα Ριζάκη, Σταματία Γκρέκο, Χριστίνα Καμιναρίδου. Συμμετέχουν οι: Ελισάβετ Βασιλείου, Γιάγκος Γιαγκουλλή, Ελένη Λακούφη, Έλενα Κτίστη, Σοφία Λοΐζου, Τάνια Λουκούμη, Στυλιανός Νεοκλέους, Θοδωρής Παναγιωταράς, Άντρεα Πασσιάδου, Ήβη Σταυρινίδου, Γιώργος Χατζηαντώνης. Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Ομάδα Teatro Angelico. Μουσική: Davor Garašić, Γιάγκος Γιαγκουλλή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 99753388.

Πηγή:ΚΥΠΕ