X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΘέματα αμυντικής συνεργασίας, συζητά ο ΥΠΑΜ με Ιταλό ομόλογό του στη Ρώμη

Θέματα αμυντικής συνεργασίας, συζητά ο ΥΠΑΜ με Ιταλό ομόλογό του στη Ρώμη

Θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και για την ασφάλεια της Μεσόγειου συζήτησε την Πέμπτη ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, στη Ρώμη με τον νέο Ιταλό ομόλογό του, Γκούιντο Κροσέττο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε δήλωσή του, από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας μετά από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας, ο κ. Πετρίδης είπε ότι συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την ασφάλεια της Μεσόγειου.

«Σε αυτό το πλαίσιο Κύπρος και Ιταλία μαζί με τις Γαλλία και Ελλάδα, έχουν εγκαθιδρύσει την τετραμερή πρωτοβουλία QUAD. Με τον Ιταλό ομόλογο μου συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης αυτής της πρωτοβουλίας», είπε ο κ. Πετρίδης. Πρόσθεσε ότι ανέδειξε την ανάγκη ώστε η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου χαρακτηριστεί ως περιοχή ειδικού ναυτικού ενδιαφέροντος της ΕΕ.

Ανέφερε επίσης ότι είχε «τη χαρά» να επισκεφθεί το Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Επιχείρησης IRINI. «Η  επιχείρηση επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης», είπε, σημειώνοντας ότι είναι «περήφανος» γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία στήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία και συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share