Home Featured Την απόφαση του Κρεμλίνου να διακόψει την συμμετοχή στη START-3, ανακοίνωσε ο Πούτιν

Την απόφαση του Κρεμλίνου να διακόψει την συμμετοχή στη START-3, ανακοίνωσε ο Πούτιν

0
Την απόφαση του Κρεμλίνου να διακόψει την συμμετοχή στη START-3, ανακοίνωσε ο Πούτιν

Την απόφαση του Κρεμλίνου να διακόψει τη ρωσική συμμετοχή στη συμφωνία START-3 για τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών πυρηνικών όπλων, χωρίς ωστόσο να αποχωρήσει πλήρως από αυτήν, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο ετήσιο μήνυμά του προς το ενιαίο σώμα του ρωσικού Κοινοβουλίου, το οποίο περιείχε πολλά μηνύματα σταθερότητας στις ρωσικές θέσεις, χωρίς ούτε μία αναφορά σε κάποια εν εξελίξει διπλωματική προσπάθεια για το Ουκρανικό.

Μάλιστα ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και την αρμόδια Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο ανοιχτής δοκιμής πυρηνικού όπλου, καθώς σε περίπτωση, που προχωρήσουν σε τέτοια δοκιμή οι ΗΠΑ, η Ρωσία θα ακολουθήσει.

Κατά τον Ρώσο ηγέτη είναι «θέατρο του παραλόγου», «αποκορύφωση υποκρισίας και κυνισμού» και «παραμιλητό» η απαίτηση του ΝΑΤΟ να επιθεωρήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις τη Ρωσία, τη στιγμή, που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους έρευνες σε Ρώσους επιθεωρητές και επιδιώκει να πετύχει «στρατηγική ήττα της Ρωσίας», γι’ αυτό και η Μόσχα θα αναμείνει τις οριστικές τοποθετήσεις Βρετανίας και Γαλλίας εάν όντως επιθυμούν να ενταχθούν στη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ο κ.Πούτιν επανέλαβε ότι στη Ρωσία «ήμασταν ανοιχτοί, ειλικρινά έτοιμοι για εποικοδομητικό διάλογο με τη Δύση», ότι η χώρα του «επέμενε ότι όλος ο κόσμος χρειάζεται ένα αδιαίρετο, ίσο για όλα τα κράτη σύστημα ασφάλειας» και επί πολλά χρόνια πρότεινε στους εταίρους της «να συζητήσουν αυτή την ιδέα και να εργαστούν για την υλοποίησή της».

Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες της Δύσης αρνήθηκαν κάθε συνεννόηση και «ξεκίνησαν τον πόλεμο» στο έδαφος της Ουκρανίας, ενώ η Ρωσία «χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί βία για να τον σταματήσει», αφού προηγουμένως η Μόσχα επιχείρησε επί σειρά ετών να επιλύσει διπλωματικά τη σύγκρουση.

Στη Δύση, κατά τον Πρόεδρο της Ρωσίας, «έκλειναν τα μάτι στις πολιτικές δολοφονίες, τις διώξεις του καθεστώτος του Κιέβου κατά των ανεπιθύμητων, στους εξευτελισμούς εις βάρος των πιστών, όλο και περισσότερο ενθάρρυναν τους Ουκρανούς νεοναζί σε τρομοκρατικές ενέργειες στο Ντονμπάς», ενώ την ίδια στιγμή οι δηλώσεις των δυτικών πολιτικών ότι επιδιώκουν την ειρήνη «αποδείχθηκαν απάτη, βάναυσο ψέμα», καθώς ανοιχτά πλέον περιγράφουν «τις συμφωνίες του Μινσκ και το σχήμα της Νορμανδίας ως διπλωματικό θέατρο, μπλόφα».

«Αρχίζοντας από το 2014 το Ντονμπάς αγωνιζόταν, υπερασπιζόταν το δικαίωμά του να ζει στη γη του, να μιλά τη μητρική του γλώσσα. Αγωνιζόταν και δεν παραδινόταν υπό συνθήκες αποκλεισμού και διαρκών πυρών», ανέφερε.

«Πίστευε και περίμενε ότι η Ρωσία θα έρθει προς βοήθεια», υποστήριξε ο κ. Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την επέκταση σειράς επιδομάτων και κοινωνικών προνομίων και στις επαρχίες της Ουκρανίας, που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο. «Βήμα με βήμα, προσεκτικά και με συνέπεια θα πετυχαίνουμε τους στόχους, που στέκουν ενώπιόν μας» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος αναφερόμενος στην πολεμική επιχείρηση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι «όσο μεγαλύτερο είναι το βεληνεκές που έχουν τα δυτικά συστήματα, τα οποία καταφθάνουν στην Ουκρανία, τόσο μακρύτερα θα απωθεί η Ρωσία την απειλή από τα σύνορά της».

Όπως υποστήριξε ο Ρώσος ηγέτης οι «νεοναζί του Κιέβου δεν κρύβουν τίνος κληρονόμοι θεωρούν τους εαυτούς τους», πράγμα, που «δεν παρατηρεί η Δύση», διότι κατά την εκτίμηση του Βλαντιμίρ Πούτιν «της είναι αδιάφορο σε ποιον θα ποντάρει στον αγώνα εναντίον μας, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πάντες, και τρομοκράτες και νεοναζί, ακόμη και τον ίδιο τον διάβολο».

«Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία και ως πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσία και ως πεδίο δοκιμών», υποστήριξε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι «είναι δυνατό να επιτευχθεί ο δυτικός στόχος της νίκης επί της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης», αλλά και ότι η Μόσχα «δεν πολεμά με τον λαό της Ουκρανίας, ο οποίος κατέστη όμηρος του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών αφεντικών του, που ουσιαστικά κατέλαβαν τη χώρα αυτή με την πολιτική, στρατιωτική, οικονομική έννοια, επί δεκαετίες κατέστρεφαν την ουκρανική βιομηχανία, λήστευαν το φυσικό της πλούτο».

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν το σημερινό του μήνυμα εκφωνείται σε μια «δύσκολη, οριακή για τη Ρωσία εποχή, σε μια περίοδο ριζικών, ανεπίστρεπτων αλλαγών σε όλον τον κόσμο», περίοδο «σημαντικότατων ιστορικών γεγονότων, τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας και του λαού της Ρωσίας». Η Δύση «επανειλημμένως δοκίμασε και στο παρελθόν την αποκρουστική μέθοδο της εξαπάτησης, με τον ίδιο ασυνείδητο, διπρόσωπο τρόπο φερόταν καταστρέφοντας τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, εκτιμώντας ότι «κατά την μακραίωνη αποικιοκρατία, την επιβολή, την ηγεμονία συνήθισαν ότι όλα τους επιτρέπονται, συνήθισαν να περιφρονούν όλο τον κόσμο».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε εκ νέου ότι η Μόσχα «υπερασπίζεται τη ζωή των ανθρώπων, το πατρικό μας σπίτι, ενώ στόχος της Δύσης είναι η απεριόριστη εξουσία», όμως η Ρωσία δεν υπερασπίζεται μόνο τα δικά της συμφέροντα, αλλά και τη θέση ότι «στον σύγχρονο κόσμο δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί στις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες και όλες τις υπόλοιπες», αναφερόμενος ειδικότερα στην επιλογή των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από μια σειρά συμφωνιών ασφαλείας με τη Ρωσία, αλλά και να επιδιώξουν «αναθεώρηση των δεδομένων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Κατά τον Ρώσο ηγέτη στους πολέμους, «που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ από το 2001 σκοτώθηκαν σχεδόν 900 χιλιάδες άνθρωποι, περισσότεροι από 38 εκατομμύρια έγιναν πρόσφυγες» και «αυτό στον κόσμο ουδείς το ξέχασε και δεν θα το ξεχάσει».

Κατά τον κ. Πούτιν η Δύση άνοιξε εναντίον της Ρωσίας «όχι μόνο στρατιωτικό, επικοινωνιακό, αλλά και οικονομικό μέτωπο», όμως «πουθενά δεν πέτυχε τίποτε και δεν θα πετύχει», μάλιστα κατά την εκτίμηση του Ρώσου ηγέτη «οι έχοντες την πρωτοβουλία των κυρώσεων μόνοι τους τιμωρούν τον εαυτό τους, προκάλεσαν στις ίδιες τις χώρες τους αύξηση των τιμών, απώλεια θέσεων εργασίας, κλείσιμο επιχειρήσεων, ενεργειακή κρίση και λένε στους πολίτες τους ότι ευθύνονται για τα πάντα οι Ρώσοι».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ειρωνεύτηκε ότι στη Δύση «είναι τόσο ανθρωπιστές», που επεδίωξαν «να εξαναγκάσουν το ρωσικό λαό να υποφέρει» και εξέθεσε αναλυτικά πρόγραμμα υποστήριξης των στρατιωτικών, μονίμων και εθελοντών, που συμμετέχουν στην πολεμική επιχείρηση, αλλά και κρίσιμων κλάδων, όπως η παραγωγή εξοπλισμών και η αξιοποίηση και μαζική παραγωγή νέων τεχνολογιών, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα και η αξιοποίηση στελεχών με πολεμική εμπειρία, χρησιμοποιώντας το σύνθημα της πολεμικής βιομηχανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «όλα για τη νίκη». Υπογράμμισε παράλληλα ότι η άμυνα της χώρας είναι η μέγιστη προτεραιότητα, όμως «δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, δεν πρέπει να καταστρέψουμε την οικονομία μας, έχουμε τα πάντα ώστε και την ασφάλεια να κατοχυρώσουμε και να δημιουργήσουμε συνθήκες για σταθερή ανάπτυξη της χώρας».

Ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε στην αρχή της ομιλίας του να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου, στρατιωτικούς και πολίτες, χαιρέτισε το γεγονός ότι ο ρωσικός λαός στη συντριπτική του πλειονότητα κατανόησε και στήριξε τη ρωσική πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία, προανήγγειλε τιμωρία «όσων επέλεξαν την ευθεία προδοσία», χωρίς όμως «κυνήγι μαγισσών» και απευθύνθηκε στους Ρώσους επιχειρηματίες, καλώντας τους να επενδύσουν στη ρωσική οικονομία, γιατί στο εξωτερικό έτσι κι αλλιώς τους θεωρούν «β’ κατηγορίας» και σχολιάζοντας ότι ο ρωσικός λαός καθόλου δεν λυπήθηκε όσους έχασαν θαλαμηγούς και βίλες στο εξωτερικό.

Πηγή:ΚΥΠΕ