X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤην καταξιωμένη επιστήμονα Miriam Balaban τίμησε η υφυπουργός Ναυτιλίας

Την καταξιωμένη επιστήμονα Miriam Balaban τίμησε η υφυπουργός Ναυτιλίας

Φωτεινό παράδειγμα για τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να υπάρξουν όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, ιδιωτών και πανεπιστήμιων αποτελεί η πορεία της επιστήμονα Miriam Balaban, ανέφερε το μεσημέρι της Πέμπτης η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη.

Χαιρετίζοντας τη τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου «Desalination for the environment, clean water and energy» που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό και βραβεύοντας τη διακεκριμένη επιστήμονα στον τομέα της αφαλάτωσης, η κ. Χατζημανώλη εξήρε την προσφορά της κ. Balabanως μιας σπουδαίας γυναίκας και επιστήμονα που έχει κατακτήσει την καρδιά του κόσμου με την αφοσίωση και τη διάχυση της γνώσης και υπήρξε γέφυρα μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και εθνών.

«Το έργο της επέτρεψε σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, να παράγουν νερό από τη θάλασσα και το υφάλμυρο νερό, κάνοντας τη ζωή βιώσιμη και καταπολεμώντας τη φτώχεια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο τριήμερο συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 300 συνέδρων, με τους συμμετέχοντες να συζητούν θέματα που αφορούν την παροχή νερού και τα διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα, που σχετίζονται με αυτό και επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share