X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΤην κήρυξη τριήμερου πένθους αποφάσισε το Υπουργικό, την Παρασκευή η κηδεία Ζέτας...

Την κήρυξη τριήμερου πένθους αποφάσισε το Υπουργικό, την Παρασκευή η κηδεία Ζέτας Αιμιλιανίδου με τιμές εν ενεργεία Υπουργού

Συνήλθε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και αφού εξέφρασε τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια της Υπουργού Εργασίας, ως ένδειξη εκτίμησης αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους από σήμερα Τετάρτη ως την Παρασκευή, στη διάρκεια της οποίας οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στο Προεδρικό και στα κτίρια της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος  Πελεκάνος είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού εξέφρασε  τη βαθύτατη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποφάσισε, σε ένδειξη της βαθιάς εκτίμησής του προς την εκλιπούσα, την κήρυξη τριήμερου πένθους από σήμερα Τετάρτη, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες.

Αποφάσισε πως κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σημείωσε, αποφάσισε πως από σήμερα, 8 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα από τις 12μ μέχρι τις 3μμ, την Πέμπτη από τις 9.45πμ μέχρι τις 3μμ και την Παρασκευή από τις 8πμ μέχρι τις 3μμ», είπε.

Ο κ. Πελεκάνος πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 9.15 π.μ.».

Ανέφερε, επίσης, ότι η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, από τις 8.00 π.μ. – 10.00 π.μ., ενώ η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 11π.μ.

Σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

«Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι την εκλιπούσα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε, τέλος, ότι όσοι αξιωματούχοι επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία της εκλιπούσας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22867542, 22867541 την Τετάρτη μεταξύ των ωρών 12μ – 3μμ και την Πέμπτη από τις 8πμ μέχρι τις 12μ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share