X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤην Παρασκευή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τις...

Την Παρασκευή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τις παρακολουθήσεις

Την ερχόμενη Παρασκευή θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σχετική απόφαση έλαβε τη Δευτέρα η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, επί σχετικής πρότασης που είχε υποβάλει στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε, επίσης, ότι η συνεδρίαση της ολομέλειας, επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι, η απόφαση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, απαιτεί 120 ψήφους.

Επίσης, επί του αιτήματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ΚΚΕ για ακρόαση των εμπλεκομένων στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε ότι η σχετική συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα, με πιο πιθανές ημερομηνίες την Τετάρτη 31/8 ή Πέμπτη 1/9. Θα προηγηθεί αύριο, Τετάρτη, 24 Αυγούστου, η ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, από την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, η πρόθεση της ΝΔ είναι η χρονική διεύρυνση της έρευνας της εξεταστικής επιτροπής με στόχο τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ, ενώ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η πρόταση αυτή δημιουργεί συναίνεση, π.χ. από το ΚΚΕ που ζητά διερεύνηση της υπόθεσης παρακολουθήσεων από 6ετίας.

Πηγές κομμάτων της αντιπολίτευσης σημείωναν ότι η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση των εμπλεκομένων στην υπόθεση, θα έπρεπε να προηγηθεί της συζήτησης των αρχηγών στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά η σχετική πρότασή τους δεν έγινε δεκτή. Εξάλλου, πηγές της πλειοψηφίας σημείωναν ότι η ΝΔ ενδεχομένως ζητήσει την πρόσκληση και άλλων προσώπων σε ακρόαση από την ίδια επιτροπή.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share