Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Την πρώτη επιχειρηματική αποστολή και Φόρουμ στο Βιετνάμ, διοργάνωσε το ΚΕΒΕ

Την πρώτη επιχειρηματική αποστολή και Φόρουμ στο Βιετνάμ, διοργάνωσε το ΚΕΒΕ

0
Την πρώτη επιχειρηματική αποστολή και Φόρουμ στο Βιετνάμ, διοργάνωσε το ΚΕΒΕ

Την πρώτη επιχειρηματική αποστολή και Φόρουμ στο Βιετνάμ διοργάνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Νοτιοανατολικής Ασίας στις 26 Απριλίου.

Με στόχο τη διερεύνηση, αναζήτηση και αξιοποίηση ευκαιριών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Κύπρου και του Βιετνάμ, διοργανώθηκε στις 26 Απριλίου η πρώτη Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στο Βιετνάμ από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, στη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της Κύπρου και δόθηκε η ευκαιρία στις οκτώ κυπριακές εταιρείες που συμμετείχαν από τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, των ακινήτων, των υπηρεσιών και του τουρισμού να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε επιλεγμένους Βιετναμέζους επιχειρηματίες σε Β2Β συναντήσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της ενέργειας (περιλαμβανομένων και των ΑΠΕ), των Υπηρεσιών, των Funds και του Real Estate, που αποτελούν βασικούς οικονομικούς πυλώνες για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το ΚΕΒΕ, σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ανέφερε ότι η εκδήλωση στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας, πιο συνεργικής οικονομικής προοπτικής μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν για αυξημένη οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ συναντήθηκε με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, όπου έγινε αλληλοενημέρωση για τις εμπορικές και επενδυτικές προοπτικές των δύο χωρών, καθώς επίσης συμφωνήθηκε η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής από το Βιετνάμ στην Κύπρο, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων με σκοπό την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων.

Το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι στο πλαίσιο διεύρυνσης των επιχειρηματικών συνεργασιών της χώρας, διοργανώνει επιχειρηματικές αποστολές στο Ντουμπάι στις 10 Μαΐου και στο Αλμάτι του Καζακστάν στις 17 Μαΐου, της οποίας θα ηγηθεί ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ