Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Θύματα άφησαν πίσω τους οι βροχοπτώσεις στη Νότια Αφρική

Θύματα άφησαν πίσω τους οι βροχοπτώσεις στη Νότια Αφρική

0
Θύματα άφησαν πίσω τους οι βροχοπτώσεις στη Νότια Αφρική

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στη Νότια Αφρική, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Η κακοκαιρία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει για το υπόλοιπο της εβδομάδας, έπληξε τα ανατολικά, τα βόρεια και τα νότια, στοιχίζοντας ζωές σε τέσσερις από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής, δήλωσε το αρμόδιο τμήμα για τη διαχείριση καταστροφών.

Το φημισμένο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, ένας τουριστικός μαγνήτης που συνορεύει με τη Μοζαμβίκη και το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Αφρική, επλήγη σοβαρά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του τμήματος διαχείρισης καταστροφών.

Η επαρχία Πουμαλάνγκα, στη βορειοανατολική Νότια Αφρική, φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής και η κατάσταση στο πάρκο Κρούγκερ είναι πολύ άσχημη.

Το Κρούγκερ διασχίζεται από πολλά ποτάμια, τα οποία έχουν φουσκώσει από καταρρακτώδεις βροχές από το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Η κίνηση μέσα στο πάρκο είναι περιορισμένη καθώς ορισμένοι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε εκπρόσωπος της αρχής των εθνικών πάρκων.

Αρκετά καταφύγια εντός του πάρκου εκκενώθηκαν προληπτικά.

Τη Δευτέρα, η Προεδρία της χώρας κήρυξε κατάσταση εθνικής καταστροφής για να συντονίσει την αντίδραση και να παράσχει προσωρινά καταλύματα, τρόφιμα και κουβέρτες στους άστεγους.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και παρέσυραν οχήματα. Παράλληλα δρόμοι, γέφυρες, ακόμη και ένα νοσοκομείο έχουν πληγεί.

Πέρυσι, η Νότια Αφρική επλήγη επίσης από πλημμύρες που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 400 νεκρούς κυρίως στο Ντέρμπαν.

Πηγή:ΚΥΠΕ