X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤιμητική εκδήλωση για Πρέσβη Κύπρου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Τιμητική εκδήλωση για Πρέσβη Κύπρου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ίδρυδμδδδδψστην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης τιμητική εκδήλωση για τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκο Κενεβέζο.

Απευθύνονται χαιρετισμό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β’ τόνισε ότι η τιμητική εκδήλωση αλλά και η παρουσία πλήθους κόσμου και αξιωματούχων σε αυτήν, αναδεικνύει την αναγνώριση του έργου και τη συνεισφορά του Κυριάκου Κενεβέζου στη διατήρηση και σύσφιξη των δεσμών Ελλάδας και Κύπρου μέσα από την πολυσχιδή δράση του από το αξίωμα του Πρέσβη.

«Οι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου σφυρηλατούνται και αναδεικνύονται συνεχώς με τη συμβολή δράσεων και δραστηριοτήτων όπως αυτή του κ. Κενεβέζου», είπε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Κενεβέζος έχει επιτελέσει εθνοφελές έργο, αφήνοντας, όπως ανέφερε, σημαντική παρακαταθήκη στους επόμενους πρέσβεις. «Επέδειξε βαθύ σεβασμό στην εκκλησία, την ορθοδοξία και την παράδοση», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος υπογραμμίζοντας, επίσης τη σημασία των δράσεων που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια η πρεσβεία σε ζητήματα παιδείας και πολιτισμού.

«Η σχέση μας ξεκίνησε ως θεσμική και κατέληξε προσωπική καθώς ο Κυριάκος Κενεβέζος ουδέποτε επιχείρησε να κάνει κατάχρηση της θεσμική του ιδιότητας», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι ο κ. Κενεβέζος θα συνεχίσει «το εθνικά αναγκαίο έργο του».

Σε παρέμβασή του ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, Άγγελος Συρίγος εξήρε τον ρόλο του Κυριάκου Κενεβέζου στην αναβάθμιση της θέσης του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και υπογράμμισε τη συνεισφορά του στην διατήρηση της απόλυτης ηρεμίας στις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, στο διάστημα που υπηρετεί στην Αθήνα.

Από την πλευρά της η αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Χαρά Σπηλιωπούλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Κυριάκο Κενεβέζο για τη συνεισφορά του στο έργο της Επιτροπής του ΕΚΠΑ για την Κύπρο και υπογράμμισε ότι ο Κύπριος Πρέσβης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου μέσα από την αναβάθμιση της λειτουργίας του Σπιτιού της Κύπρου αλλά και μέσω της καθιέρωσης του ετήσιου τριήμερου συνεδρίου για την Κύπρο που γίνεται στην Ελλάδα.

«Τιμάμε σήμερα έναν άξιο πρεσβευτή της Κύπρου και του Ελληνισμού», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης στο δικό του χαιρετισμό. Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, Ξένια Καλδάρα απένειμε τιμητική πλακέτα στον Κυριάκο Κενεβέζο σημειώνοντας την άψογη συνεργασία του Ιδρύματος με την Πρεσβεία καθόλη τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα.

«Ένα από τα πιο τιμητικά αξιώματα για έναν Έλληνα της Κύπρου» χαρακτήρισε τη θέση του Πρέσβη στην Αθήνα ο κ. Κενεβέζος ευχαριστώντας, παράλληλα, όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους με ειδική μνεία στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ εκφράζοντας την βαθιά του συγκίνηση και ευγνωμοσύνη του για την τιμή που του έγινε.

Στην εκδήλωση το παρών τους έδωσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρος, Πρέσβεις ευρωπαϊκών κρατών, οι αρχηγοί όλων των ένοπλων σωμάτων, Βουλευτές και παράγοντες της αυτοδιοίκησης.

(ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share