X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤις προτεραιότητες της σουηδικής προεδρίας παρουσίασε στην ολομέλεια της Ευρωβουλής ο Σουηδός...

Τις προτεραιότητες της σουηδικής προεδρίας παρουσίασε στην ολομέλεια της Ευρωβουλής ο Σουηδός Πρωθυπουργός

Τις προτεραιότητες της σουηδικής προεδρίας παρουσίασε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Σουηδός Πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.

Ο κ. Κρίστερσον σημείωσε ότι «η ευρωπαϊκή απάντηση στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν ισχυρή, με ενότητα και αποφασιστικότητα» και προσέθεσε ότι η ΕΕ εκτός από τα εννέα πακέτα κυρώσεων, αύξησε πρόσφατα την κοινή υποστήριξη προς την Ουκρανία με επιπλέον 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας ανέφερε ότι η ΕΕ βρίσκεται καθ’οδόν για τη μείωση της εξάρτησής από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. «Στη δεκαετία του 1970, η απαλλαγή από τα ορυκτά ήταν ένα οικονομικό ζήτημα. Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, έγινε όλο και περισσότερο θέμα καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Και τώρα έχει γίνει και θέμα γεωπολιτικής και ασφάλειας», τόνισε.

Ο Ουλφ Κρίστερσον υπογράμμισε ότι το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν υποτίμησε όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμπλήρωσε ότι ακόμη ένας τομέας, στον οποίο η ΕΕ έχει κρίσιμο ρόλο, είναι η πράσινη μετάβαση, κάτι που έγινε πιο επείγον υπό το πρίσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κ. Κρίστερσον ανέφερε ότι η πράσινη μετάβαση αγγίζει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά της ΕΕ επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες χρειάζονται καλές συνθήκες για να μπορούν να ανταγωνιστούν.

Tέλος, όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο Σουηδός Πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη για κοινή και με συνοχή λύση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share